Από τον Φεβρουάριο γνωρίζαμε την εκκρεμότητα του ΔΕΣΦΑ στο Χαλκερό

 Από τον Φεβρουάριο γνωρίζαμε την εκκρεμότητα του ΔΕΣΦΑ στο Χαλκερό

Ο βουλευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης έγκαιρα είχε ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την εκκρεμότητα του ΔΕΣΦΑ στο Χαλκερό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε προειδοποιήσει για την καθυστέρηση στο έργο του οικιακού φυσικού αερίου μιας και δεν υπάρχει η υποδομή του σταθμού μείωσης της πίεσης.

Αυτό δρομολογείται να γίνει τώρα. Ο κ. Λαζαρίδης με χθεσινές δηλώσεις του επιρρίπτει και πάλι την αποκλειστική ευθύνη μη εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου στην πρώην διοίκηση της ΔΕΔΑ ΑΕ και στους πρώην βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε:

«Διάβασα ένα σχόλιο της εφημερίδας που λέτε ότι για το θέμα του δικτύου οικιακού φυσικού αερίου που για την Καβάλα δεν θα δημοπρατηθεί τώρα, δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Θέλω να σας θυμίσω ότι στις 19 Φεβρουαρίου 2020 είχα μιλήσει στο ραδιόφωνο της Πρωινής και σας είχα επεξηγήσει επακριβώς ότι υπάρχει θέμα σχετικά με την Καβάλα. Δεν είχαν φροντίσει η προηγούμενη διοίκηση του ΔΕΔΑ και οι τρεις ανίκανοι- το τονίζω- ανίκανοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η δημοπράτηση που έπρεπε να γίνει για τη κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό, να γίνει εντός των ετών 2019-2020. Η συγκεκριμένη δημοπράτηση του απαραίτητου έργου είχε προγραμματιστεί για το 2023! Σας είχα πει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι είχα μία ανησυχία. Αισθανόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Επισκέφθηκα τη διοίκηση του ΔΕΔΑ και είδαμε αυτό το θέμα. Το συζητήσαμε και με τον Υπουργό κ. Χατζιδάκη και με τη διοίκηση του ΔΕΔΑ, το συζητήσαμε και με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Πολύ γρήγορα ο ΔΕΣΦΑ θα βγάλει αυτήν την δημοπράτηση. Θα είχε βγει η δημοπράτηση αν δεν είχαμε δυστυχώς αυτήν την πανδημία.

Νομίζω το είπε σωστά την Δευτέρα ο κ. Μέτιος, ότι υπήρξε μια συνολική καθυστέρηση από το 2018 για το ζήτημα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ακριβώς επειδή υπήρχαν συγκεκριμένες ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΔΑ. Τα είχα πει τότε τα πράγματα με το όνομα τους. Το θέμα θα το ξαναδώ άμεσα. Από τον ΔΕΔΑ και το ΔΕΣΦΑ και θα σας πω πότε ακριβώς θα προκηρυχθεί η κατασκευή στο Χαλκερο του απαραίτητου έργου.

Η Καβάλα θα είναι στη δεύτερη δημοπράτηση των έργων του οικιακού φυσικού αερίου. Δεν είναι ωραίο να τσουβαλιαζόμαστε όλοι. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν, παρεμβαίνουν. Δεν λύνονται πάντα όλα τα προβλήματα. Οι πολίτες το γνωρίζουν. Είναι άδικο για ανθρώπους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα, για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Οι ευθύνες για το ότι το έργο στην Καβάλα θα δημοπρατηθεί αργότερα έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η πρώην διοίκηση της ΔΕΔΑ και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Οι οποίοι κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι. Να σας πουν τι έκαναν για να μην δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής του σταθμού του Χαλκερού το 2023».

 

 

Διαβάστε επίσης