• 1 Μαΐου 2024,

Η ειδική περίπτωση του 21ου Δημοτικού Σχολείου που επαναλειτουργεί μετά από δύο χρόνια

 Η ειδική περίπτωση του 21ου Δημοτικού Σχολείου που επαναλειτουργεί μετά από δύο χρόνια

Την προσεχή Δευτέρα επαναλειτουργεί μετά από διάστημα δύο περίπου ετών το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Λουκά. Δύο χρόνια οι μαθητές του ήταν φιλοξενούμενοι σε άλλα σχολεία λόγω εκτέλεσης σημαντικού δημοτικού έργου. Αυτό τελείωσε στη διάρκεια του Θέρους. Το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο. Το σχολείο μεγάλωσε και κυρίως εκσυγχρονίστηκε. Επίσης το Καλοκαίρι οριστικοποιήθηκε η παράδοση του ανακαινισμένου κτιρίου από τον ανάδοχο στο Δήμο Καβάλας. Μόνο που το ίδιο διάστημα δεν έγιναν όλες οι εργασίες που προβλέπονταν. Από προχθές Δευτέρα το σχολείο καθαρίζεται εκ νέου (αυτό γίνεται από δύο καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας) και τοποθετούνται όπως πρέπει τα έπιπλα. Χρησιμοποιούνται τα παλιά. Τα καινούργια παραγγέλθηκαν από τον περασμένο Δεκέμβρη αλλά το κράτος δεν τα έστειλε ακόμη. Ως εκ τούτου κρίθηκε σωστό να χρησιμοποιηθούν τα παλιά θρανία κτλ μέχρι να παραληφθούν και να χρησιμοποιηθούν– όταν γίνει αυτό- τα καινούργια.

Στο σχολείο βρίσκονται κανονικά οι εκπαιδευτικοί αλλά και ο διευθυντής του σχολείου. Παρακολουθούν τις προετοιμασίες λειτουργίας του ελπίζοντας ότι αυτές θα έχουν τελειώσει μέχρι την Δευτέρα. Αυτό το διάστημα γίνεται σύνδεση με το διαδίκτυο (απαραίτητη για το σχολείο), σύνδεση των τηλεφώνων γραμμών κτλ. Στο 21ο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν μαθητές κυρίως της συνοικίας του Αγίου Λουκά. Δύο προηγούμενα χρόνια οι μαθητές έδιναν ραντεβού μπροστά στο σχολείο και με λεωφορεία μεταφέρονταν στα σχολεία που τους φιλοξενούσαν. Στο πιο μακρινό παρελθόν πάλι είχαν μετακομίσει, τότε για 1,5 έτος περίπου, αφού έπρεπε να εκτελεστεί ένα ακόμη δημοτικό έργο. Κάτι σαν προπομπός του βασικού και πιο πρόσφατου.

Το έργο στο 21ο Δημοτικό Σχολείο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 905.000 ευρώ και αφορούσε στην ανακαίνιση και την προσθήκη κατ’ επέκταση αιθουσών. Ανάδοχος εταιρία ήταν η ΚΟΣΥΝΘΟΣ με έδρα την πόλη της Ξάνθης.

Διαβάστε επίσης