• 28 Μαρτίου 2024,

Αποχωρεί το 2023 από την τοπική αυτοδιοίκηση η Δήμητρα Τσανάκα

 Αποχωρεί το 2023 από την τοπική αυτοδιοίκηση η Δήμητρα Τσανάκα

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και η κυριότερη είδηση που ανέκυψε ήταν οτι η δήμαρχος σκοπεύει να αποχωρήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση το 2023, είτε κερδίσει στις προσεχείς εκλογές είτε όχι.

Η κ. Τσανάκα διευκρίνισε χαρακτηριστικά ότι στο τέλος της επόμενης θητείας, δηλαδή το 2023, «θα πάρει το καπελάκι της και θα φύγει», τονίζοντας ότι η θητεία που θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2019 θα είναι η τελευταία της. είτε αναδειχθεί νικήτρια των επικείμενων εκλογών, είτε όχι. «Δεν έγινα πλούσια από το δημαρχιλίκι», δήλωσε απαντώντας στο ίδιο ερώτημα η κ. Τσανάκα.

Σχετικά με τα προβλήματα καθημερινότητας που παραδέχθηκε ότι επί των ημερών της δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, χαρακτήρισε την καθημερινότητα ως «τέρας». Απέδωσε τα προβλήματα στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στην Δήμο Καβάλας. Παλεύουμε με το προσωπικό που διαθέτουμε, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου, σε σχέση και με την καταγγελία που κατατέθηκε και στην εισαγγελία, επεσήμανε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Σε ερώτηση για τις απώλειες της δημοτικής της ομάδας, παρατήρησε ότι αυτές έγιναν σε φυσιολογικά επίπεδα. Κάποιοι, συμπλήρωσε, έφυγαν όταν τους έβγαλα από θέση διοίκησης. Αυτό κάτι λέει, τόνισε με νόημα η δήμαρχος.

Για το σημαντικότερο έργο επί των ημερών της, ξεχώρισε τη δουλειά που εξασφάλισε ο δήμος σε 1.740 άτομα εποχιακών θέσεων. Κάτι πετύχαμε μ’ αυτό, τόνισε. Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Καβάλας τα κατάφερε στον τομέα του τουρισμού, τονώνοντας την τοπική οικονομία.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις, αποφάνθηκε ότι ζωντάνεψαν την πόλη. Η επόμενη ερώτηση που δέχθηκε αφορούσαν στις διεκδικήσεις ακινήτων, εντός κι εκτός της Καβάλας, επί των οποίων δε σημειώθηκε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Εξήγησε ότι: «Αποτύχαμε στις διεκδικήσεις επειδή δε διαθέτουμε υπουργό στην κυβέρνηση. Αισθάνθηκα πια ότι με κοροϊδεύουν κι έτσι σταμάτησα να ταξιδεύω στην Αθήνα».

Για την πολεοδομία και την έλλειψη μηχανικών, η κ. Τσανάκα εξήγησε πως έκανε ό,τι μπορούσε, πρότεινε προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια ΑΜΘ που μπορεί να διαθέσει μηχανικούς για τη λειτουργία της πολεοδομίας Καβάλας. η Δήμητρα Τσανάκα παραδέχθηκε ότι η προεκλογική δραστηριότητα είναι υποτονική, κάτι που απέδωσε στην απροθυμία των πολιτών να εμπλακούν. Ο κόσμος, παρατήρησε, βαρέθηκε τους πολιτικούς καυγάδες. Παράλληλα ρόλο παίζει και ο Κλεισθένης, εξηγώντας ότι εξαιτίας των συνεργασιών που επιφέρει, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι τώρα τουλάχιστον επικρατεί καλό κλίμα και συναίνεση μεταξύ των αντιπάλων στις δημοτικές εκλογές.

Μιλώντας για την ίδια, υπογράμμισε ότι η ταυτόχρονη άσκηση των καθηκόντων της δεν της επιτρέπει να αφοσιωθεί μόνο στις προεκλογικές της δραστηριότητες.

 

Διαβάστε επίσης