• 24 Απριλίου 2024,

Απόφαση Μητροπολίτη σύναξης των αγίων της Θάσου

 Απόφαση Μητροπολίτη σύναξης των αγίων της Θάσου

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν το περασμένο Σάββατο η πρώτη επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Φιλιππων – Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου στο νησί της Θάσου. Έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού. Πολύ καλά λόγια για το νέο Μητροπολίτη είπε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Προηγήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της οποίας μίλησε ο Μητροπολίτης και ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα αγιορίτικα μετόχια του νησιού κι επί της ουσίας σημείωσε πως η Θάσος είναι μια επέκταση του Αγίου Όρους. Κάλεσε το νέο Μητροπολίτη να συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Προκόπιου.

Η είδηση της επισκέψεως βρισκόταν στα λεγόμενα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου. Ανακοίνωσε ότι κάθε χρόνο στις 20 Ιανουαρίου θα γιορτάζεται η σύναξη όλων των αγίων του νησιού. Πρόκειται για τον Άγιο Ιωάννη το Θάσιο, τον Όσιο Δανιήλ, τον Όσιο Λουκά και τον Όσιο Ευθύμιο. Όλοι οι Άγιοι και Όσιοι του νησιού θα τιμώνται την ίδια ημέρα κάθε χρόνο, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Μητροπολίτης Στέφανος είχε βεβαρημένο πρόγραμμα που δεν του επέτρεψε να γυρίσει σε όλο το νησί. Κάτι που ωστόσο συμπεριλαμβάνεται στις προθέσεις του.

Διαβάστε επίσης