• 20 Απριλίου 2024,

SOS για την Πολεοδομία- Τη βοήθεια των βουλευτών ζήτησε ο Μάρκος Δέμπας

 SOS για την Πολεοδομία- Τη βοήθεια των βουλευτών ζήτησε ο Μάρκος Δέμπας

Ένα ακόμη sos για την κατάσταση που επικρατεί στην Πολεοδομία Καβάλας εξέπεμψε χθες τοπικός φορέας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας ζήτησε τη βοήθεια και των κυβερνητικών βουλευτών προκειμένου η υπηρεσία να ενισχυθεί με προσωπικό. Στη συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι ανάμεσα στη διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου και τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές ο κ. Δέμπας είπε ότι οι οικοδομικές άδειες καθυστερούν 1,5 χρόνο κι έτσι κινδυνεύουν με απένταξη ακόμη και δράσεις ιδιωτών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων! Το θέμα έφθασε και στον Πρωθυπουργό, φέρεται να είπε στους βουλευτές ο κ. Δέμπας. Εννοούσε ενέργειες που έκανε και συνεχίζει το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ.

Οι Εμμανουηλίδης- Μορφίδης και Παπαφιλίππου δεν ξαφνιάστηκαν. Γνωρίζουν το πρόβλημα από τη δημοσιότητα που έχει δοθεί, από τα παράπονα και άλλων τοπικών φορέων αλλά και των πολιτών. Υποσχέθηκαν να κάνουν ότι μπορούν. Οι βουλευτές εκτιμούν ότι σύντομα θα λειτουργήσει μια αντίστοιχη υπηρεσία πολεοδομίας στο Δήμο Παγγαίου, θεωρούν ότι το ζήτημα αφορά τη συνεννόηση που δεν υπάρχει ανάμεσα στους 4 δημάρχους του Νομού. Είπαν μάλιστα ότι μετά τις γιορτές που συνάντησαν τη Δήμαρχο, τους το έθεσε επίσης.

Φυσικά είναι τέτοιο το πρόβλημα που λίγες δυνατότητες επίλυσης του υπάρχουν. Κι άλλη φορά έχει προβληθεί, έγινε σύσκεψη – πρωτοβουλία του κ. Μαρκόπουλου για να λυθεί αλλά από τη σύσκεψη και μετά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Οι δήμαρχοι ισχυρίζονται το ίδιο πράγμα, ότι δεν έχουν διαθέσιμους μηχανικούς για να ενισχύσουν αυτούς της Πολεοδομίας.

Διαβάστε επίσης