• 18 Μαΐου 2024,

Απόφαση σχεδόν ομόφωνη για τμήμα Φυσικής της Καβάλας

 Απόφαση σχεδόν ομόφωνη για τμήμα Φυσικής της Καβάλας

Εκτάκτως και με ένα μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Τόσο η διοίκηση όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση επί του ενδεχομένου να καταργηθεί το τμήμα Φυσικής που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο πανεπιστήμιο στην πόλη της Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πεφάνης που οργάνωσε τη συζήτηση και τη συνεδρίαση σωστά, προσκάλεσε τοπικούς φορείς. Προσκάλεσε τους βουλευτές αλλά και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στη διάρκεια της συζήτησης δεν θίχθηκε σχεδόν καθόλου το ενδεχόμενο συνεργασίας του Πανεπιστημίου της Καβάλας με το ΔΠΘ.

Ο πρόεδρος των καθηγητών του ΔΙΠΑΕ διαφώνησε με τον Δημήτρη Μπαντέκα και τον Τάσο Μητρόπουλο γεγονός που δεν άρεσε αλλά ήταν αναμενόμενο καθώς μεταξύ τους υπάρχει μία φανερή διάσταση απόψεων από καιρό. Το κέρδος από τη συνεδρίαση αφορά την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν σχεδόν ομόφωνη.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί να μην καταργηθεί  το τμήμα της Φυσικής και να μην μετακινηθεί από την Καβάλα. Διαφοροποιήθηκε σχετικά, ως προς τα πολιτικά ζητήματα της υπόθεσης ο Χρήστος Ποτόλιας. Κι αυτός στην ουσία του προβλήματος συμφώνησε με τη βασική ιδέα της απόφασης για τη σχολή που κινδυνεύει.

Τις απόψεις τους διατύπωσαν η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης. Γραπτή επιστολή με τις απόψεις του έστειλε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Μιλώντας για το θέμα η Αναστασία Ιωσηφίδου αναφέρθηκε σε πληροφορίες της σύμφωνα με τις οποίες τον προσεχή Μάη θα επισκεφθεί την Καβάλα για το ίδιο θέμα η Υπουργός Παιδείας.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της κ. Ιωσηφίδου και ο Δημήτρης Μπαντέκας. Η επίσκεψη της Υπουργού φαίνεται ότι θα αφορά μόνο το Πανεπιστήμιο στην Καβάλα. Για το ίδιο θέμα χθες επρόκειτο να υιοθετήσει ψήφισμα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου σε προγραμματισμένη του συνεδρίαση. Τέλος σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει πάλι, σε μια πιο φυσιολογική συνεδρίαση. Με λίγα πάντως θέματα ημερήσιας.

Διαβάστε επίσης