Αποφασίστηκαν επιπλέον ενέργειες στο έργο του Αμφιθεάτρου – Δηλώσεις Μαρκόπουλου

 Αποφασίστηκαν επιπλέον ενέργειες στο έργο του Αμφιθεάτρου – Δηλώσεις Μαρκόπουλου

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε στο ράδιο Πρωινή το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Βασική είδηση είναι η εξέλιξη που παρουσιάζει το θέμα του έργου ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου.

Μια πρώτη σύσκεψη έγινε την Τετάρτη (27/3) στο γραφείο του. Σύμφωνα και με τις αναλύσεις- εξετάσεις που προηγήθηκαν, αποφασίστηκε- είπε ο κ. Μαρκόπουλος- να ενισχυθούν τουλάχιστον δύο κολώνες ενώ θα κατασκευαστεί και ένα τουλάχιστον τοιχίο αντιστήριξης (ή τοιχίο αντισεισμικής θωράκισης).

Εξετάζεται αυτές οι πρόσθετες ενέργειες πόσο θα κοστίσουν (επιπλέον των αρχικών χρημάτων του έργου), πόση καθυστέρηση θα προκαλέσουν. Η υπηρεσία θα απαντήσει στα δύο ερωτήματα άμεσα.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι δίπλα στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» και σε μικρό τμήμα του φουαγιέ, θα δημιουργηθεί μια ακόμη αίθουσα. Συναντήσεων, συσκέψεων ή και εκδηλώσεων. Χωρίς να επηρεαστεί ιδιαίτερα- τόνισε- ο χώρος του φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε για την εκλογή Συμπαραστάτη στην Περιφέρεια ΑΜΘ:

«Από την αρχή φαινόταν ότι θα υπάρξει η εκλογή του κ. Κυμπαρίδη. Ενός ανθρώπου που έχει ευρύτερη απήχηση στην περιοχή. Αν και εδώ δεν είναι ακόμη γνωστός». Σχετικά με τη συνάντηση του με την πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονική, μετέφερε τις απόψεις και προτάσεις της:

1) Αεροπορική σύνδεση Βουκουρεστίου- Καβάλας,

2) Συνεργασία με πανεπιστημιακό κόμβο Καβάλας και Energean

3) Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με την Περιφέρεια του Βουκουρεστίου. Θα προετοιμαστεί συνάντηση με την εκπρόσωπο της Fraport ως προς το θέμα της αεροπορικής πτήσης.

«Κοινή μας εκτίμηση είναι ότι φέτος οι Ρουμάνοι επισκέπτες στο Νομό Καβάλας θα αυξηθούν. Θα δούμε σε τι ποσοστό», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης. Για τα φώτα στην Περιμετρική που δεν λειτουργούν ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες επειδή η βλάβη αργεί να διορθωθεί.

«Δεν έχουμε προσωπικό», σημείωσε αλλά τόνισε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα φώτα σύντομα να ανάψουν πάλι. Είπε μάλιστα ότι η ΠΕ Καβάλας έχει 134 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 6 μόνο είναι εργάτες. «Κι οι χειριστές είναι ακόμη λιγότεροι από τους εργάτες», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης