• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Μετά από ομόφωνες αποφάσεις της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιλογή ιδιώτη που θα εκπονήσει τρεις σημαντικές μελέτες. Της ανάπλασης της οδού Εθνικής Αντίστασης, ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της αίθουσας επιβατών και του κτιρίου του Τελωνείου. Για το Τελωνείο θα εξεταστεί η αλλαγή της διαρρύθμισης και νέες χρήσεις των υφιστάμενων χώρων. Τα χρήματα για την εκπόνηση των μελετών υπάρχουν, προέρχονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Και οι τρεις μελέτες θα είναι έτοιμες σε έναν χρόνο ώστε αμέσως μετά να δημοπρατηθούν τα αντίστοιχα έργα.

 

Εξαφανίστηκε ο 34χρονος συμπολίτης Χρήστος Θώμος, το γεγονός γνωστοποίησαν και στην Αστυνομία συγγενικά του πρόσωπα. Ενίσχυση σε δύο τουλάχιστον κολώνες, κατασκευή τοιχίων αντισεισμικής θωράκισης οι επιπλέον ενέργειες στο έργο του Αμφιθεάτρου. Άμεσα θα γίνει γνωστό πόσο αυξάνεται το κόστος και πόσο περισσότερο θα κρατήσει το έργο. Πετυχημένη άσκηση χθες στο Σανατόριο, συμμετείχαν Πυροσβεστική- Αστυνομία- ΕΚΑΒ και Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου Καβάλας. Επαναλαμβάνεται το απόγευμα στο 19ο Δημοτικό η έκτακτη γενική συνέλευση των δασκάλων- νηπιαγωγών. Θέλουν να αντιδράσουν στη διαδικασία της αξιολόγησης. Την αστυνομία κάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου ο πρόεδρος Κώστας Γάκης, είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο συμβούλου της αντιπολίτευσης με τον γενικό γραμματέα του Δήμου.

 

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε ο Γιάννης Πασχαλίδης, πιο γρήγορα η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους αγρότες του Νομού. Ο Δήμος Καβάλας απομάκρυνε το κουβούκλιο κλειστού περιπτέρου στη διασταύρωση των οδών Δαγκλή και Ερυθρού Σταυρού. Τα δημοτικά συμβούλια Καβάλας και Θάσου ενέκριναν ψήφισμα της απεργίας της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου. Παράταση μέχρι την 31η Μάη έλαβαν οι εργασίες στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου. Αρχικά είχαν διάρκεια έως 31 Μάρτη.

 

Φοιτητές του Αριστοτέλειου έκαναν ανασκαφή στους Φιλίππους, βρήκαν κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα. Με τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο συναντήθηκε ο πρέσβης της Κορέας στην Ελλάδα. Με τον Μητροπολίτη είχε συνάντηση η διοίκηση του συλλόγου Τριτέκνων.

 

Λόγω της αλλαγής της ώρας, ο ΑΟΚ υποδέχεται την Κυριακή το Νέστο στις 4 το απόγευμα. Από το σύνδεσμο της Χαλκιδικής ο διαιτητής.

 

 

Διαβάστε επίσης