• 15 Μαΐου 2024,

Αποφασίστηκαν πολλές και διάφορες ενέργειες για να μην λειτουργήσει η κεραία κινητής τηλεφωνίας

 Αποφασίστηκαν πολλές και διάφορες ενέργειες για να μην λειτουργήσει η κεραία κινητής τηλεφωνίας

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι, κυρίως κάτοικοι της συνοικίας της Δεξαμενής, βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε μία ακόμη συζήτηση με θέμα την εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ακίνητο της οδού Αιμιλιανού. Οι διοργανωτές δηλώνουν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση των περιοίκων, υπολογίζουν δε ότι οι παρευρισκόμενοι ήταν περισσότεροι από 80.

Η κ. Μαριάννα Δρόσου που μίλησε σχετικά στο ραδιόφωνο της Πρωινής, εκτός από ικανοποιημένη για την ουσία της συζήτησης εξήγησε τις ενέργειες που θα επακολουθήσουν ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να επιτευχθεί ο τελικός στόχος.

Η κεραία να μην εγκατασταθεί, να μην λειτουργήσει ποτέ στην ταράτσα ακινήτου επί της οδού Αιμιλιανού (δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων).

Αν και η εταιρεία που θέλει να εγκαταστήσει την κεραία έχει ήδη απευθυνθεί στην υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, από την οποία περιμένει άδεια, όσοι διαφωνούν με την πρωτοβουλία ετοιμάζουν διάφορες ενέργειες. Τόσο για την προβολή των επιχειρημάτων τους και την εξασφάλιση περαιτέρω υποστήριξης, όσο και για την ουσία της υπόθεσης.

Η Μαριάννα Δρόσου είπε ότι αυτά που ετοιμάζονται θα υλοποιηθούν παράλληλα και ταυτόχρονα. Δεν ήταν ιδιαίτερα αναλυτική (ίσως για λόγους τακτικής). Μεταξύ όσων θα γίνουν περιλαμβάνεται και συνάντηση των κατοίκων της περιοχής με την εταιρεία που θέλει να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει στην ταράτσα του ακινήτου την κεραία. Σύμφωνα με τη Μαριάννα Δρόσου τα δεδομένα έχουν ως εξής: Τη συνάντηση παρακολούθησαν περισσότερα από 80 άτομα, οι πιο πολλοί κάτοικοι της περιοχής της Δεξαμενής.

Ο κόσμος δήλωσε την ανησυχία του. ‘Εχουμε πολύ κόσμο στο πλευρό μας,  είπε η Μαριάννα Δρόσου αλλά παραδέχτηκε ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας. Σύμφωνα με την κ. Δόσου, την προσπάθεια υποστηρίζουν πολλοί φορείς ενώ σήμερα θα γίνει μία ακόμη συνάντηση με το Δήμαρχο Θεόδωρο Μουριάδη. Ίδια συνάντηση έγινε το καλοκαίρι, παρουσία της τότε Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Την οποία είχε παρακολουθήσει ο κ. Μουριάδης. Άρα γνωρίζει το θέμα για το οποίο γίνεται τόσο μεγάλη συζήτηση.

Έχοντας εξασφαλίσει νομική κάλυψη, οι κάτοικοι που διαφωνούν με την κεραία ετοιμάζουν προσφυγή στη δικαιοσύνη με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Οι εργασίες για την εγκατάσταση της κεραίας είχαν σταματήσει το καλοκαίρι όταν διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε εξασφαλίσει απαραίτητη άδεια και από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων (λόγω γειτνίασης του σημείου με το Σουηδικό Σπίτι).

Στη συνέχεια η εταιρία απευθύνθηκε σε αυτήν περιμένοντας αδειοδότηση και από την υπηρεσία που εδρεύει στην Ξάνθη. Κατά τη Μαριάννα Δρόσου το πρώτο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αν εγκατασταθεί και λειτουργήσει η κεραία αφορά τους μαθητές του παρακείμενου 25ου Δημοτικού Σχολείου.

Διαβάστε επίσης