• 16 Μαΐου 2024,

Αποφασίζουν νομικές ενέργειες για το έργο του ΤΑΡ

 Αποφασίζουν νομικές ενέργειες για το έργο του ΤΑΡ

Μία ακόμη συνάντηση- σύσκεψη όσων ζητούν αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στην Καβάλα. Περιγράφεται ως πολύωρη, συμμετείχαν ο καθηγητής νομικής του ΔΠΘ κ. Μιχάλης Χρυσομάλλης αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Λάζαρος Βασιλειάδης. Ήταν επίσης οι Θόδωρος Μουριάδης, Μάκης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Παππάς, Άρης Βέρρος, Χρήστος Ποτόλιας. Η συντονιστική επιτροπή που ζητά αλλαγή της όδευσης εκπροσωπήθηκε από τους Καλπακίδη, Αρσονιάδη.

Η συζήτηση έγινε πάνω σε νέα βάση, το αποτέλεσμα της νομικής έρευνας που έκανε τις προηγούμενες μέρες ο κ. Χρυσομάλλης. Φέρεται να παρουσίασε στοιχεία που ακούστηκαν πρώτη φορά, συμφωνήθηκε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή. Δεν γνωρίζουμε τον τελικό στόχο. Σίγουρα η Συντονιστική επιθυμεί προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενδεχόμενα να υπάρξει λόγος προσφυγής στην ελληνική δικαιοσύνη. Η εταιρία του ΤΑΡ σημειώνουμε, με πρόσφατα δελτία τύπου επανέλαβε ότι για τις εργασίες της έχει όλες τις προβλεπόμενες άδειες. Η Συντονιστική επιμένει στο αντίθετο. Απλώς με τη βοήθεια του κ. Χρυσομάλλη θα παρουσιάσει τα δικά της επιχειρήματα. Καινούργια, αφήνεται να εννοηθεί.

Τρεις μέρες οι αρχαιολογικές έρευνες στη θέση «Καρυδιές» σταμάτησαν. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει σήμερα το πρωί. Πιθανότερο είναι να επαναληφθεί η παρέμβαση αυτών που ζητούν αλλαγή όδευσης. Η εταιρία δεν παρουσιάζει την αντίδραση της σε αυτήν την κατάσταση αλλά δεν αποκλείεται να προσφύγει κι αυτή στη δικαιοσύνη. Πιθανόν να υπάρξουν νέα αυτόφωρα! Είναι μία πρόβλεψη που στηρίζεται τόσο στην απόφαση της Συντονιστικής να συνεχίσει να σταματά το  έργο,όσο και στο περιεχόμενο των δελτίων τύπου της εταιρίας. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν το όλο ζήτημα θα απασχολήσει σήμερα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.

 

Διαβάστε επίσης