Απογοητευμένη από την κεντρική διοίκηση

 Απογοητευμένη από την κεντρική διοίκηση

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μίλησε χθες στους δημοσιογράφους για θέματα δημοτικής επικαιρότητας με την ευκαιρία συνάντησης μαζί τους σχετικά με το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν δύο θέματα τη δήμαρχο κι εκείνη πρόθυμα απάντησε.

Σχετικά με το Ναυτικό Μουσείο που αναζητά στέγη προκειμένου να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει, δήλωσε πως απώτερός της στόχος είναι να στεγαστεί στις αποθήκες του τελωνείου. Συμπλήρωσε όμως ότι έχει απελπιστεί από την κεντρική διοίκηση, διότι σύμφωνα με την εντύπωση που σχημάτισε φαίνεται πως η κυβέρνηση δουλεύει μόνο για το μνημόνιο. Μέχρι λοιπόν να υλοποιηθεί ο στόχος της στέγασης στις αποθήκες, εάν φυσικά υλοποιηθεί, αναζητείται μια προσωρινή λύση για το Ναυτικό Μουσείο σε παραλιακό χώρο, ίσως ιδιωτικό, στο κεντρικό λιμάνι. Δε θέλησε να προσδιορίσει η δήμαρχος τι ακριβώς ψάχνει και εάν το έχει βρει. Φαίνεται ωστόσο ότι θα απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά με τον Ε61 που επίσης ρωτήθηκε, απάντησε πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη η δε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στάλθηκε και στο δασαρχείο. Τώρα το θέμα βρίσκεται σε χέρια άλλου, είπε χαρακτηριστικά για τον οδικό άξονα η δήμαρχος, εννοώντας το δασαρχείο Καβάλας.

Διαβάστε επίσης