Απογοητευμένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ με την κατάσταση στην Πολεοδομία

 Απογοητευμένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ με την κατάσταση στην Πολεοδομία

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ προσπάθησε να αναδείξει το γνωστό πρόβλημα καθυστέρησης στην έκδοση αδειών από την Πολεοδομία Καβάλας. Έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Αποτέλεσμα δεν υπήρξε για λόγους μη συνεννόησης και μη συνεργασίας των εμπλεκόμενων μερών. Σήμερα ο πρόεδρος του τμήματος Δημήτρης Κυριαζίδης παραδέχεται την αποτυχία των ενεργειών, τονίζει ότι αυτές συνεχίζονται σε κάθε ευκαιρία. Μας κάνει επίσης γνωστό ότι η ελπίδα που υπήρχε για μια πολεοδομική υπηρεσία στο Δήμο Παγγαίου δεν υπάρχει πια αφού η αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του ίδιου Δήμου ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη. «Τώρα πρέπει να παρθεί νέα» λέει ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης. Νέα πρωτοβουλία του Δημάρχου Παγγαίου ώστε να παρθεί νέα απόφαση δεν φαίνεται.

Στην Πολεοδομία Καβάλας, τμήμα έκδοσης αδειών, εργάζονται δύο μηχανικοί ενώ τρίτη είναι η προϊστάμενη του τμήματος. Εκεί εξετάζονται όλα τα αιτήματα του Νομού. Το αρχικό ραντεβού δίδεται σε 1,5 χρόνο από την παραλαβή του φακέλου ενώ επί αυτής της καθυστέρησης συχνά προκύπτει κι άλλη. Αυτό συμβαίνει όταν στον φάκελο υπάρχουν κενά, παραλείψεις, λάθη κτλ.

Στην εφημερίδα μας ο κ. Κυριαζίδης είπε χθες για το πρόβλημα: « Συνεχίζει να υπάρχει κι είναι και χειρότερο. Περιμέναμε την πολεοδομία του Δήμου Παγγαίου. Όμως η απόφαση ακυρώθηκε. Εμείς σε κάθε ευκαιρία πιέζουμε τους Δημάρχους. Δυστυχώς δεν βοηθά ούτε η Περιφέρεια ΑΜΘ ενώ θα μπορούσε να το κάνει μέσω προγραμματικής σύμβασης».

Τον περασμένο Ιούνιο που το πρόβλημα στην Πολεοδομία ήταν στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας (μέσω διαμαρτυριών επαγγελματιών κτλ) ο κ. Μαρκόπουλος είχε καλέσει στο γραφείο του και τους 4 δημάρχους του Νομού μπας και βρεθεί λύση. Επί της συζήτησης εκείνης δεν είχε προκύψει τίποτα το συγκεκριμένο. Εκτός από τις άδειες του Δήμου Παγγαίου, πολλές είναι αυτές που ζητούνται να εκδοθούν και στη Θάσο. Αντίθετα οι άδειες είναι λιγότερες στο Δήμο του Νέστου. Οι Δήμοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν μηχανικούς να διαθέσουν στην υπηρεσία της Πολεοδομίας. Έτσι το βάρος πέφτει συνεχώς μόνο στο Δήμο Καβάλας. Η κ. Τσανάκα με αφορμή την κοπή της πίτας του Δήμου ισχυρίστηκε ότι στη διάρκεια του 2017 ενίσχυσε την Πολεοδομία με επιπλέον μηχανικό, μετακίνηση που είχε συνέπειες (όπως είπε) στο έργο που κάνει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θέσουμε υπόψη των αναγνωστών μία ακόμη παράμετρο. Οι διαθέσιμοι μηχανικοί (όσοι λίγοι υπάρχουν) είναι εντελώς απρόθυμοι να αφήσουν την εργασία που κάνουν (στους Δήμους ή στην Περιφέρεια) προκειμένου να εργαστούν στην Πολεοδομία.

Διαβάστε επίσης