Κοντά στο πρώην Τεχνικό Λύκειο το 2ο ΤΟΜΥ της πόλης

 Κοντά στο πρώην Τεχνικό Λύκειο το 2ο ΤΟΜΥ της πόλης

Αθόρυβα αλλά συστηματικά το Υπουργείο Υγείας και η 4η ΥΠΕ προετοιμάζουν:1ον τη λειτουργία του ΤΟΜΥ στον Άγιο Λουκά 2ον Την οριστικοποίηση της συμφωνίας με ιδιώτη για το χώρο που θα φιλοξενήσει το ΤΟΜΥ στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Μετά από έρευνες εβδομάδων και μηνών, αφού απορρίφθηκαν διάφορα κτίρια του δημοσίου, η 4η ΥΠΕ φαίνεται να έχει εντοπίσει αυτό που ψάχνει. Ιδιωτικό χώρο, ισόγειο στη ανατολική Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος δεν είναι κεντρικός αλλά βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το πρώην Τεχνικό Λύκειο. Πληροί τις προϋποθέσεις από πλευράς τετραγωνικών μέτρων. Λέγεται ότι υπάρχει μια πρώτη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, η οποία δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί. Αν όλα πάνε καλά τότε το ΤΟΜΥ στην ανατολική Καβάλα θα λειτουργήσει πριν το Καλοκαίρι!

Το ΤΟΜΥ στον Άγιο Λουκά όπως γράψαμε πρόσφατα, θα λειτουργήσει άμεσα. Εντός των ημερών μεταφέρεται ο εξοπλισμός ενώ τοποθετούνται και τα κουφώματα. Το προσωπικό του είναι έτοιμο και περιμένει υπογραφή της απόφασης του διορισμού. Με τους σχεδιασμούς της 4ης ΥΠΕ τα εγκαίνια του ΤΟΜΥ στον Άγιο Λουκά θα γίνουν την Παρασκευή 9 Φλεβάρη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη. Σε αυτά θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου όπως επίσης ο διοικητής του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος. Την επόμενη μέρα δηλαδή το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι του υπουργείου και ο διοικητής του ΕΚΑΒ θα βρεθούν στη Θάσο για να εγκαινιάσουν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ Θάσου. Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Φλεβάρη στο Νοσοκομείο, ο διοικητής κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου θα κάνει τον απολογισμό του.

Σχετικά με το κενό που υπάρχει στη θέση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου, δεν υπάρχουν νεότερα. Η υπόθεση φαίνεται να είναι «παγωμένη».

 

Διαβάστε επίσης