• 29 Μαρτίου 2024,

Επιστολή κατοίκου του Αμυγδαλεώνα για τη κατάσταση ντροπής του κτιρίου του πρώην αστυνομικού τμήματος του χωριού.

 Επιστολή κατοίκου του Αμυγδαλεώνα για τη κατάσταση ντροπής του κτιρίου του πρώην αστυνομικού τμήματος του χωριού.

Από μόνιμο κάτοικο του Αμυγδαλεώνα λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο που φιλοξενούσε το αστυνομικό τμήμα του χωριού, το οποίο καταργήθηκε. Η επιστολή καταθέτει ιδέες για αξιοποίηση του κτιρίου από την τοπική κοινωνία, εφόσον δεχθεί και το παραχωρήσει (σε σύλλογο ή στο Δήμο Καβάλας) η Ελληνική Αστυνομία. Η επιστολή:

«Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης κυριαρχούν στο παλιό Αστυνομικό Τμήμα του Αμυγδαλεώνα , το οποίο μπορεί να βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας , πάνω στην Εθνική οδό Καβάλας – Δράμας , αλλά μετατρέπεται σιγά – σιγά σε μια εστία μόλυνσης .

Οι εγκαταστάσεις του παλιού Αστυνομικού Τμήματος – μέχρι τη στιγμή που έκλεισε , περίπου το 1998 με 2000 , – ήταν σε κατάσταση τέτοια που άνετα και άμεσα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε χρήση . Με τη σημερινή επικρατούσα κατάσταση τίθεται το ερώτημα αν θα υπάρξει ποτέ αξιοποίησή του , έτσι ώστε να αναβαθμιστεί και πάλι η περιοχή , η οποία ξαφνικά ερήμωσε . Αν όχι τότε να γίνει παραχώρηση στον Δήμο Καβάλας ή σε κάποιο σύλλογο και να αναλάβουν την συντήρηση και αξιοποίησή του , διαφορετικά η σημερινή του εικόνα τρομάζει!

Το ότι ο χώρος της αυλής βρίσκεται σε αυτή την καλή κατάσταση είναι γιατί η τοπική κοινότητα σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας προσπαθεί να κρατήσει τον χώρο τουλάχιστον καθαρό από χόρτα και άλλα διάφορα αντικείμενα ύστερα από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για φίδια και ποντίκια . Το κτήριο ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία. Τόσο η κοινότητα όσο και ο Δήμος Καβάλας έχουν κάνει έγγραφο προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για παραχώρηση του κτηρίου, έγγραφο χωρίς ανταπόκριση. Η πόρτα του κτηρίου έχει να ανοίξει πάνω από 20 χρόνια , το έχουν εγκαταλείψει τελείως. Κόβουν συντάξεις , κόβουν μισθούς κι έχουν ένα ιδιόκτητο κτήριο και λειτουργούν το Αστυνομικό τμήμα στης Κρηνίδες σε ενοικιαζόμενο κτήριο!  Θα συμφωνούσα αν υπήρχε ακόμα ο Δήμος Φιλίππων , ξέρουμε όλοι πως αυτός δεν υφίσταται , ποιος ο λόγος λοιπόν να πληρώνουν ενοίκιο όταν έχουν δικό τους κτήριο;».

 

Διαβάστε επίσης