• 19 Μαΐου 2024,

Απομακρύνεται κουβούκλιο κεντρικού περιπτέρου

 Απομακρύνεται κουβούκλιο κεντρικού περιπτέρου

Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για την απομάκρυνση ενός ακόμη κουβουκλίου κλειστού περιπτέρου. Κεντρικού, βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δαγκλή και Ερυθρού Σταυρού (φωτογραφία).

Το περίπτερο δεν λειτουργεί περίπου από το 2019. Δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον ενοικίασης κι έτσι κι αυτό δεν χρειάζεται να υπάρχει.

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Το Τοπικό Συμβούλιο εγκρίνει την κατάργηση της θέσης του περιπτέρου, το κουβούκλιο θα απομακρυνθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και δαπάνη του Δήμου αφού προηγηθεί η διαδικασία διοικητικής αποβολής της μισθώτριας. Διαβιβάζει την απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής».

Η Επιτροπή αποφασίζει σχετικά όπως τελικά και το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε επόμενες συνεδριάσεις τους. Το συγκεκριμένο περίπτερο γνώρισε δόξες 24ωρης λειτουργίας προ λίγων σχετικά ετών. Μαζί με αυτό που ήταν απέναντι του. Όχι μόνο λειτουργούσαν ανταγωνιστικά αλλά λειτουργούσαν με μεγάλη επιτυχία.

Ως που τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν. Τα περίπτερα δεν είχαν κίνηση. Περιόρισαν τις ώρες λειτουργίας τους και τελικά πολλά έκλεισαν. Ο Δήμος Καβάλας, στην αρμοδιότητα του οποίου πέρασαν τα περίπτερα, αρχίζει τη γνωστή διαδικασία. Προσπαθεί να νοικιάσει. Αποτυγχάνει.

Δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος αν και η τιμή ενοικίου μειώνεται. Αποφασίζει την απομάκρυνση των περιπτέρων. Καταργεί τις θέσεις. Αντί περιπτέρων ο χώρος ελευθερώνεται. Γίνεται πεζοδρόμιο ή και χώρος ανάπαυσης των διερχομένων. Αυτό συνέβη ήδη αρκετές φορές, θα γίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Για το διάστημα που το περίπτερο της φωτογραφίας δεν λειτουργεί, ορατές είναι οι συνέπειες. Άγνωστοι βράδυ το έβαψαν με συνθήματα. Οι τέντες που είχε καταστράφηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.Έγινε σημείο μη καθαρό, ίσως και επικίνδυνο. Οπότε η απομάκρυνση του κουβουκλίου δεν είναι μόνο σωστή και επιβεβλημένη. Είναι κάτι που μάλλον άργησε να δρομολογηθεί.

Διαβάστε επίσης