• 20 Απριλίου 2024,

Απομάκρυνση κουβούκλιου περιπτέρου

 Απομάκρυνση κουβούκλιου περιπτέρου

Στη διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Αβέρωφ υπήρχε περίπτερο που επί καιρό παρέμενε ανοίκιαστο. Αφού ενδιαφέρον για τη μίσθωσή του δε σημειώθηκε, ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας απομάκρυνε το κλειστό κουβούκλιο κι έτσι άδειασε το πεζοδρόμιο, που ταυτόχρονα μεγάλωσε.

Τα κλειστά και για καιρό ανοίκιαστα περίπτερα στην πόλη είναι πάρα πολλά. Προς το παρόν ο δήμος Καβάλας δε φαίνεται έτοιμος να απομακρύνει όσα δεν ενδιαφέρουν οποιονδήποτε ιδιώτη για τη μίσθωσή τους. Αντιθέτως, προετοιμάζεται δημοπρασία για τη μίσθωση κλειστού περιπτέρου που βρίσκεται επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Επειδή ο καιρός κυλά, οι δημοτικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι παρακολουθούν ενδεχόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα κλειστά περίπτερα, προκειμένου με την πρώτη ευκαιρία να απομακρυνθούν τα κουβούκλια των περιπτέρων τα οποία δεν έχουν προοπτική εκμίσθωσης. Κάτι ανάλογο ζητούν και οι πολίτες που διαπιστώνουν ότι όσα περίπτερα παραμένουν επί μακρό κλειστά καθίστανται εστίες μόλυνσης. Οι πολίτες μάλιστα ζητούν από το δήμο Καβάλας να μην αναμένει πολύ αλλά να δρα συντομότερα.

Διαβάστε επίσης