• 26 Απριλίου 2024,

«Η Δήμητρα Τσανάκα απευθύνεται σε πολίτες όλων των πολιτικών χώρων»

 «Η Δήμητρα Τσανάκα απευθύνεται σε πολίτες όλων των πολιτικών χώρων»

Η επιτυχία του πρόσφατου Kavala Night City Run ικανοποίησε και το δήμο Καβάλας που στήριξε ολόπλευρα της διοργάνωση. Εξαρχής η διοίκηση Τσανάκα στήριξε τη συγκεκριμένη διοργάνωση του νυχτερινού αγώνα δρόμου, ενίοτε αντιμετωπίζοντας και συνέπειες, υπό την έννοια ότι κατά το παρελθόν δέχθηκε ακόμη και κριτική για τη στήριξη που παρείχε.

Χθες για το συγκεκριμένο θέμα μας μίλησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου. Η συζήτηση είχε ως αφετηρία την επιτυχία του φετινού Kavala Night City Run και το μέλλον της διοργάνωσης, ενώ επεκτάθηκε έως τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Εκείνες για τις οποίες προετοιμάζεται και η παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα, που ως γνωστό θα διεξαχθούν τον Μάη του 2019.

Αναφορικά με την επιτυχία του Kavala Night City Run ο Γιώργος Φιλόσογλου σημείωσε: «Δεν σας κρύβω ότι περίμενα την επιτυχία. Στην πόλη μας όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Έτσι, εδώ και καιρό ακούγαμε για αυξημένο αριθμό συμμετοχών. Οι διοργανωτές αιφνιδιάστηκαν με αποτέλεσμα να μην επαρκέσουν για όλους τους συμμετέχοντες τα μπλουζάκια και τα μετάλλια. Προβλέπω ότι τα επόμενα δύο – τρία χρόνια η διοργάνωση θα διευρυνθεί και τελικά θα ξεπεράσει τις δύο χιλιάδες συμμετοχές.

Πρέπει να απευθύνεται στους Καβαλιώτες και οι συμπολίτες μας να ενεργοποιηθούν περισσότερο. Ο αθλητισμός βοηθά τον κόσμο ώστε να ξεφύγει και να εκτονωθεί. Σε ανάλογες περιπτώσεις αγώνων δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα είτε η σειρά τερματισμού. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του Kavala Night City Run. Για την ενίσχυση της διοργάνωσης προτείνω να δημιουργηθεί και μία επιπλέον τρίτη διαδρομή για μικρά παιδιά, για χίλια έως χίλια πεντακόσια μέτρα. Αν και το Σάββατο παρακολουθήσαμε παιδιά μικρής ηλικίας να τρέχουν και στη διαδρομή των πέντε αλλά και στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων».

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου ρωτήθηκε γενικότερα για τη στήριξη που παρέχει ο δήμος στη διοργάνωση εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και απάντησε: «Η στήριξή μας στο Kavala Night City Run κυμαίνεται πάντα σε λογικό επίπεδο. Ας μην ξεχνούμε ότι τα περισσότερα από τα χρήματα μένουν στην τοπική αγορά. Δεν έχουμε πρόβλημα να αναφερθούμε σε όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται στην πόλη, αυτό όμως θα γίνει την κατάλληλη ώρα.

Θα θέσουμε υπόψη των πολιτών τα αναλυτικά στοιχεία των εκδηλώσεων, τις αποφάσεις των δημοτικού συμβουλίου, την επιτυχία τους, ποιες εκδηλώσεις και από ποιους στηρίχθηκαν. Με την ευκαιρία θα παρατηρήσουμε ενδιαφέροντα δεδομένα. Η διοίκηση της Δ. Τσανάκα δε φοβάται τη συζήτηση για τη στήριξη των εκδηλώσεων.  Υπάρχουν βεβαίως κι εκδηλώσεις που δεν πετυχαίνουν, άρα είναι λογικό να μην επαναλαμβάνονται».

Η επόμενη ερώτηση που θέσαμε στο Γιώργο Φιλόσογλου είχε προεκλογικό χαρακτήρα. Τον ρωτήσαμε εάν η ενωμένη αντιπολίτευση αποτελεί κίνδυνο για την παράταξη της κ. Τσανάκα αναφορικά με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Όπως μας εξήγησε: «Για τις εκλογές θα μιλήσω γενικά. Ας κρίνει ο κόσμος. Ας περιμένουμε πρωτίστως να δούμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι. Για κάποια πράγματα είναι ακόμη νωρίς. Η κ. Τσανάκα πιστεύει στη συνεννόηση και θεωρεί πως είναι σωστό να υπάρχει. Το δείχνει άλλωστε με σειρά πράξεων στη διάρκεια της θητείας της».

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την παρεχόμενη στήριξη στην υποψηφιότητα της κ. Τσανάκα, ο κ. Φιλόσογλου επεσήμανε: «Η ΝΔ δείχνει εμπιστοσύνη στην κ. Τσανάκα. Δεν πρόκειται για στήριξη, δεν πρόκειται να χρίσμα. Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, όπως και το 2014 έτσι και τώρα, απευθύνεται σε πολίτες όλων των πολιτικών χώρων».

Διαβάστε επίσης