• 30 Οκτωβρίου 2020,

Απομακρύνθηκαν 4 επικίνδυνα δέντρα από το Δημοτικό Κήπο

 Απομακρύνθηκαν 4 επικίνδυνα δέντρα από το Δημοτικό Κήπο

Στο πλαίσιο δημοτικού έργου που είναι σε εξέλιξη, κι έχει μέλλον μπροστά του, απομακρύνθηκαν χθες το πρωί από το δημοτικό κήπο 4 ηλικιωμένα και επικίνδυνα (κατά την υπηρεσία) κυπαρίσσια.

Όλα βρίσκονταν στο ίδιο σημείο, αριστερά και δεξιά από το μνημείο των πεσόντων. Ήταν τόσο μεγάλα που ήταν ορατά και από την οδό Κύπρου. Η εργασία που έγινε από ιδιώτη (ανάδοχο του σχετικού δημοτικού έργου) κι υπό την επίβλεψη της δημοτικής υπηρεσίας άρχισε το πρωί, τέλειωσε το μεσημέρι.

Τα δέντρα που απομακρύνθηκαν τεμαχίστηκαν επί τόπου. Στη συνέχεια τα κομμάτια των κορμών φορτώθηκαν σε φορτηγό.

Στη θέση τους δεν θα μπουν καινούργια. Προτιμήθηκε, από την αρμόδια υπηρεσία, να χρησιμοποιηθούν ανθοφόρα λουλούδια και θάμνοι. Προσωρινά η περιοχή είναι «αγνώριστη» αφού τα δέντρα ήταν στο σημείο ίσως και 30 χρόνια! Θα λέγαμε ότι ήταν κάτι σαν σήμα κατατεθέν της περιοχής .

Όλα είχαν μεγάλο ύψος, το οποίο τα καθιστούσε επικίνδυνα. Επειδή δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, για την απομάκρυνση τους χρησιμοποιήθηκε μεγάλος γερανός.

Αυτή η παρέμβαση έκανε τη δουλειά πιο εύκολη και λιγότερο επικίνδυνη. Όσο διάστημα διήρκεσαν οι εργασίες, η περιοχή είχε αποκλειστεί από τους πολίτες.

Ο Δήμος Καβάλας με εργολαβία που έχει σε εξέλιξη κόβει και απομακρύνει συγκεκριμένα μεγάλα δέντρα σε διάφορα σημεία της πόλης. Τόσο κεντρικά όσο και συνοικιακά. Έχει προηγηθεί σχετική αυτοψία της υπηρεσίας, με βασικότερο κριτήριο το αν ένα δέντρο είναι επικίνδυνο. Δημιουργεί γενικότερα προβλήματα κτλ.

Ο ανάδοχος αποφασίζει αυτός πότε θα δράσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις περιμένει τον Χειμώνα προκειμένου τα δέντρα που θα κοπούν και θα απομακρυνθούν να μην έχουν κλαδιά γεμάτα φύλλα.

Ήδη δέντρα κόπηκαν κι απομακρύνθηκαν στο χώρο στάθμευσης δίπλα στο Διοικητήριο, στο πάρκο του Φαλήρου κτλ.

Διαβάστε επίσης