• 25 Απριλίου 2024,

Η καθιερωμένη πρώτη σύσκεψη για τον Χειμώνα που έρχεται

 Η καθιερωμένη πρώτη σύσκεψη για τον Χειμώνα που έρχεται

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (16/10) στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» η καθιερωμένη σύσκεψη και συνάντηση υπηρεσιών και φορέων ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου. Εξαιτίας των μέτρων πρόληψης κορωνοϊού η συνεδρίαση έγινε με λιγότερους παρόντες αφού προσκλήθηκαν -όπως έγινε γνωστό- μόνο τα τακτικά μέλη του συμβουλίου.

Μαζί με τους εκπροσώπους των Δήμων. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων. Αυτή ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη χάρη στην καλή δουλειά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ειδικότερα της Πολιτικής Προστασίας στο Νομό μας. Την διαδικασία επέβλεψε και προήδρευσε ο Κώστας Αντωνιάδης. Κοντά του ήταν ο Σταύρος Κιβράκης και ο περιφερειακός υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας. Στους παρευρισκομένους μοιράστηκαν οι εισηγήσεις της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας με ένα μήνυμα – καλωσόρισμα του Κ. Κιβράκη.

Σε αυτά τα έγγραφα είχαν κατηγοριοποιηθεί οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό. Στο σχετικό και επίσης καθιερωμένο πίνακα αναφέρεται η δουλειά που πρέπει να κάνει κάθε μία εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Πριν την έναρξη της συνάντησης μίλησε στους δημοσιογράφους ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης.

Εξήγησε ότι πρόκειται για έναν σχεδιασμό σχετικά για τις χιονοπτώσεις, τον παγετό και τις πλημμύρες. Ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι η κλιματική αλλαγή μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Επέμενε στη συνεργασία υπηρεσιών και φορέων πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Χαρακτήρισε τη συνάντηση χρήσιμη και τη συζήτηση το ίδιο. Έχουμε έμπειρα στελέχη, είπε ο κ.Αντωνιάδης και τα ευχαρίστησε για την συνεργασία που προηγήθηκε στη διάρκεια όλης της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Κώστας Αντωνιάδης είπε τέλος στους δημοσιογράφους ότι συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της περιφερειακής ενότητας Καβάλας για τον καθαρισμό όσο το δυνατό μεγαλύτων και περισσότερων ρεμάτων. Απέναντι του στην αίθουσα και σε απόσταση ο ένας με τον άλλον ήταν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, τριών τουλάχιστον δήμων και όπως ήδη σημειώσαμε αρκετοί εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων πολιτών.

Στους δημοσιογράφους μετά τον αντιπεριφερειάρχη μίλησε ο Σταύρος Κιβράκης. Με τις συνεδριάσεις αυτές επενδύουμε στην πρόληψη, τόνισε και ως συνήθως μνημόνευσε επόμενες συσκέψεις με ίδιο αντικείμενο που θα γίνουν αυτή τη φορά σε κάθε δήμο από τους τέσσερις δήμους του Νομού Καβάλας.

Η διαδικασία δεν διήρκεσε πολύ ώρα καθώς όλοι γνωρίζουν το αντικείμενο, την υποχρέωσή τους και την προετοιμασία που πρέπει να γίνει. Όλοι ευχήθηκαν και αυτός ο χειμώνας, ο χειμώνας που έρχεται να είναι σαν τον προηγούμενο. Δηλαδή ήπιος.

Ευχήθηκαν επίσης να μην υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αν και άπαντες προετοιμάζονται και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης