• 18 Μαΐου 2024,

Απομακρύνθηκαν οι σπιράλ σωλήνες από την δυτική πλευρά της παραλίας στην Καλαμίτσα

 Απομακρύνθηκαν οι σπιράλ σωλήνες από την δυτική πλευρά της παραλίας στην Καλαμίτσα

Με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας απομακρύνθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τη δυτική πλευρά της παραλίας της Καλαμίτσας πλαστικοί σπιράλ σωλήνες (μεγάλης διατομής), οι οποίοι έφθαναν ως τη θάλασσα.

Είναι αυτοί της φωτογραφίας. Τοποθετήθηκαν προ πολλών ετών στην κατάληξη του ρέματος με πρωτοβουλία ιδιώτη! Είχε μισθώσει το διπλανό κατάστημα και προκειμένου να έχει περισσότερο χώρο στην αμμουδιά (για να αναπτύξει ξαπλώστρες), τοποθέτησε αυτούς τους σωλήνες ώστε να συνεχίζεται με αυτόν τον τρόπο το ρέμα.

Υποτίθεται ότι τους σωλήνες θα σκέπαζε η άμμος. Μόνο που αυτοί ξηλώθηκαν με την πρώτη θαλασσοταραχή. Για πολλά χρόνια οι συγκεκριμένοι σωλήνες ήταν… ντεκόρ στο σημείο. Τώρα απομακρύνθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι το ρέμα τελειώνει όπως προβλέπονταν όταν είχε κατασκευαστεί. Κάτι που ισχύει με ρέματα που έχουν διευθετηθεί κι υπάρχουν και σε άλλα σημεία της ίδιας παραλίας.


Στην παραλία της Καλαμίτσας ολοκληρώθηκε η στρώση της άμμου. Για να αρχίσει ωστόσο η τοποθέτηση ομπρελών θα πρέπει να βρεθεί προσωπικό. Ο Δήμος Καβάλας που βρίσκεται κάθε μέρα στην πλαζ για διάφορες μικροεργασίες- βελτιώσεις, φαίνεται να περιμένει (για τις ακτές του) το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας.

Διαβάστε επίσης