Ο «Ήφαιστος» του ΔΙΠΑΕ Καβάλας συνεργάζεται με το Νοσοκομείο Σύρου- Νάξου

 Ο «Ήφαιστος» του ΔΙΠΑΕ Καβάλας συνεργάζεται με το Νοσοκομείο Σύρου- Νάξου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του εργαστηρίου «Ήφαιστος» του ΔΙΠΑΕ Καβάλας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου- Νάξου.

Είναι μια συμφωνία επωφελής και για τα δύο μέρη, όπως με τις δηλώσεις τους τόνισαν ο διευθυντής του εργαστηρίου κ. Νάσος Μητρόπουλος και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου- Νάξου. Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει ανταλλαγή φοιτητών που θα μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο, συνεργασία του νοσοκομείου με το εργαστήριο «Ήφαιστος», το οποίο είναι σημαντικό ως προς τον εξοπλισμό που διαθέτει.

Ειδικά σε περίπτωση ερευνητικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα το εργαστήριο μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ειδικής απολύμανσης σε χώρους του νοσοκομείου Σύρου – Νάξου. Όπως ειπώθηκε στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, η συνεργασία των δύο μερών στέλνει και ένα μήνυμα προκειμένου η περιφέρεια να προχωρήσει πιο συγκεκριμένα σε ανταλλαγή εμπειριών και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Το μήνυμα συνεργασίας των περιφερειακών φορέων είναι σημαντικό, είπε στις δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Σύρου- Νάξου. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία –είπε- με το εργαστήριο «Ήφαιστος». Ψάχνουμε –συμπλήρωσε- το κάτι παραπάνω και για αυτόν τον λόγο κάνουμε τέτοιες συνεργασίες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Νάσος Μητρόπουλος τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε στο εργαστήριο μας τον κ. Ζουλουφό, τον διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου- Νάξου. Προκειμένου να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα αφορά κοινά ενδιαφέροντα που έχουν. Αφενός το εργαστήριο μας, αφετέρου το νοσοκομείο.

Και σε ότι αφορά την πρακτική άσκηση φοιτητών μας αλλά και σε ότι αφορά την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων. Το εργαστήριο «Ήφαιστος» έχει αναπτύξει μια σειρά από τέτοιες τεχνολογίες.

Όπως οι νανοφυσαλίδες, για τις οποίες έχουμε μετρήσει κι έχουμε βρει ότι έχουν και αντισηπτικές ιδιότητες. Και τώρα με τις καινούργιες καταστάσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, σε ότι αφορά τις ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις, ενδεχομένως να μπορούμε να συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό θα το δούμε σύντομα σε διάφορα πρότζεκτ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Θεωρούμε όμως ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τη σχολή Θετικών Επιστημών αλλά και για το εργαστήριο μας.

Σε συνεργασία με το συγκεκριμένο νοσοκομείο διότι δείχνει την ανάγκη της συνένωσης και της συνεργασίας περιφερειακών ιδρυμάτων. Εξόχως σημαντικό για τη χώρα μας. Γιατί έχουμε καταντήσει να είμαστε ένα κράτος το οποίο είναι πολύ περιορισμένο σε ένα δύο πόλεις.

Κι από εκεί και μετά να μην υπάρχει άλλου είδους κινητικότητα. Είναι λοιπόν κι ένα μήνυμα περιφερειακότητας που θέλουμε να στείλουμε. Να ευχαριστήσω τον διοικητή κ. Ζουλουφό που είναι εδώ για να υπογράψουμε το μνημόνιο αλλά και τον καθηγητή μας κ. Μιχάλη Χάλαρη. Αυτός θα είναι ο αρμόδιος και υπεύθυνος για τη συνεργασία και την εφαρμογή του μνημονίου».

Διαβάστε επίσης