Απορρίφθηκε αίτημα ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο

 Απορρίφθηκε αίτημα ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο

Από την εποχή της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας μαθαίνουμε και όσο μπορούμε παρακολουθούμε τις επιδιώξεις, τα σχέδια των ιδιωτών για μία ή περισσότερες τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή της Άσπρης Άμμου.

Άλλοτε σε εκτάσεις του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας κι άλλοτε σε ιδιωτικά οικόπεδα. Σχέδια μεγάλα και φυσικά αναπτυξιακά για την περιοχή. Προχθές μια τέτοια επένδυση απέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Αποκλείστηκε, με απόφαση του κ. Μέτιου, μάλλον για ασήμαντους λόγους. Για δύο υπεύθυνες δηλώσεις που φέρονται να μην στάλθηκαν σωστά και όταν ζητήθηκε, δεν επανακατατέθηκαν. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να προκύπτει από την απόφαση του Περιφερειάρχη.

Οι επενδυτές εμφανίστηκαν προ ετών στην Άσπρη Άμμο όπου αγόρασαν έκταση από ιδιώτη. Μεγάλη και προνομιακή. Δίπλα στη θάλασσα. Για καιρό τα ίχνη τους χάθηκαν. Πρόκειται για αλλοδαπούς που δημιούργησαν και εταιρία με έδρα την περιοχή. Τα νεότερα για αυτούς τα πληροφορηθήκαμε προχθές. Μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ στην οποία απευθύνθηκαν. Μαθαίνουμε λοιπόν τα εξής: Για ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων που σκοπεύουν να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν στην Άσπρη Άμμο (εκεί που παλιότερα λειτουργούσε η «Κόστα Μπλάνκα») ζήτησαν χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο κι ειδικότερα από το επιμέρους καθεστώς (πρόγραμμα) «Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων». Το επιλέξιμο κόστος ανέρχεται στο ποσό των 2,8 εκ ευρώ. Όμως το αίτημα τους απορρίπτεται, αναφέρει η απόφαση του κ. Μέτιου. Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτεται το συγκεκριμένο τους αίτημα. Έχουν πάντα τη δυνατότητα να επανέλθουν, με τον ίδιο τρόπο ή με διαφορετικό. Χρηματοδοτικά εργαλεία άλλωστε υπάρχουν και είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εξαρτάται από τους ίδιους και μόνο.

Γενικότερα για την Άσπρη Άμμο και την ευρύτερη περιοχή στα ανατολικά της Καβάλας και παρά το προ ετών ενδιαφέρον, η συνέχεια που υπήρξε είναι μόνο η συγκεκριμένη. Πάντως κάθε Καλοκαίρι και η παραλία και η Άσπρη Άμμος γενικότερα έχουν κίνηση. Όχι μόνο ντόπιων αλλά και επισκεπτών της Καβάλας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης