Οι εκτιμήσεις του Μανώλη Κελαϊδάκη για την επαναλειτουργία των Πετρελαίων και την αξιοποίηση του Έψιλον

 Οι εκτιμήσεις του Μανώλη Κελαϊδάκη για την επαναλειτουργία των Πετρελαίων και την αξιοποίηση του Έψιλον

Με αφορμή την πρώτη αγωγή ακύρωσης απόλυσης στα Πετρέλαια που συζητήθηκε προχθές στο Πρωτοδικείο Καβάλας, μίλησε στην Πρωινή ο κ. Μανώλης Κελαϊδάκης. Πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων, σήμερα απολυμένων των Πετρελαίων. Αμέσως ξεκαθάρισε ότι στόχος των δικαστηρίων που έγιναν ή πολύ περισσότερο θα γίνουν είναι οι 180 περίπου απολυμένοι να επανέλθουν στην εργασία τους. Ο κ. Κελαϊδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των υποθέσεων αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «… σε λίγο θα είμαστε πάλι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια».

Διατύπωσε τη δυσφορία του επειδή οι συγκεκριμένες υποθέσεις ως πρωτοείσακτες, όλες αναβάλλονται αρχικά. Προκειμένου να δικαστούν σε μια νέα ημερομηνία. 5 ή και 6 μήνες μετά την αρχική. Αυτό έγινε την Τρίτη με την αγωγή του κ. Βαγγέλη Παππά. Δικάστηκε μετά από αναβολή. Την Τρίτη 13 Δεκέμβρη και από αναβολή δικάζονται στο δικαστήριο αγωγές πολλών απολυμένων, κυριότερη της οποίας είναι αυτή της επίσχεσης εργασίας. Ο κ. Κελαϊδάκης θύμισε ότι τα Πετρέλαια έπαψαν να λειτουργούν τον Σεπτέμβρη του 2021. Λόγω συντήρησης. Κι όταν αυτή τέλειωσε, υπήρξαν τα γνωστά γεγονότα. Εξ αιτίας των οποίων τα Πετρέλαια δεν ξαναλειτούργησαν από τότε. Η εκτίμηση του είναι συγκεκριμένη, ίσως ήδη γνωστή και φυσικά αναμενόμενη. Σε γενικές γραμμές ισχυρίζεται ότι τα Πετρέλαια δεν μπορούν να ξαναλειτουργήσουν χωρίς το προσωπικό που απολύθηκε. Εξ αυτού του λόγου και δεν πιστεύει, δεν θεωρεί εφικτές οποιεσδήποτε άλλες προσπάθειες. Που μπορεί να μην ανακοινώνονται αλλά πάντως γίνονται και συνεχίζονται από την εταιρία. Για το κοίτασμα Έψιλον, που αναφέρεται ότι μπορεί να μπει στην παραγωγή το 2024, ο κ. Κελαϊδάκης έχει αντίθετη εκτίμηση. «Όπως είναι σήμερα τα πράγματα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το 2024» λέει χαρακτηριστικά. Θυμάται μάλιστα ότι το κοίτασμα Έψιλον είναι στόχος αξιοποίησης εδώ και 20 χρόνια! Μπορεί και περισσότερα.

Πρέπει να προσθέσουμε σε όλα αυτά ότι προχθές που δικάστηκε η αγωγή Βαγγέλη Παππά, δεν έγινε το ίδιο με την αγωγή (από αναβολή κι αυτή) του Κώστα Ιωαννίδη. Την ίδια μέρα ήταν να συζητηθεί αγωγή 28 απολυμένων αλλά ως πρωτοείσακτη υπόθεση έλαβε τη … συνηθισμένη αναβολή. Για τον κ. Κελαϊδάκη σημαντικό σημείο είναι το πότε θα βγει η απόφαση ή οι αποφάσεις. Καθώς όπως σημειώνει οι απολυμένοι βιάζονται, έχουν βιοποριστικό πρόβλημα μιας και βρίσκονται και χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα. Για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

*Ο κ. Βαγγέλης Παππάς έκανε ανάρτηση για τη συμπαράσταση που είχε στο δικαστήριο της Τρίτης. Ειδικότερα έγραψε: « Ήταν μια φορτισμένη με συναίσθημα και αγώνα ημέρα. Σας ευχαριστώ όλους. Δικηγόρους, μάρτυρα, συναδέλφους για τη συμπαράσταση. Η αξιοπρέπεια θα νικήσει».

Διαβάστε επίσης