Απορρίφθηκε η προσφυγή του δημοσίου για το Σανατόριο

 Απορρίφθηκε η προσφυγή του δημοσίου για το Σανατόριο

Εκπρόσωποι της διοίκησης της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας πληροφορήθηκαν πρόσφατα τα ευχάριστα νέα.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση του δημοσίου άρα το κτίριο του Σανατορίου είναι οριστικά δικής της ιδιοκτησίας. Η δικαστική διαμάχη διήρκεσε 30 χρόνια, η απόφαση του Αρείου Πάγου βρίσκεται στο στάδιο να καθαρογραφτεί ώστε να κοινοποιηθεί και επίσημα στους διάδικους.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη έγινε το 1994 με πρωτοβουλία του τότε διορισμένου από το κράτος Νομάρχη Καβάλας Αριστείδη Νιζάμη. Πρώτος αυτός αμφισβήτησε την ιδιοκτησία της Ι. Εταιρίας βάζοντας το ακίνητο σε περιπέτεια.

Η οποία συνεχίστηκε ακόμη κι όταν άδειασε από τις κλινικές του Νοσοκομείου τις οποίες φιλοξενούσε. Εν τω μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει αλλαγή χρήσης τόσο στο Σανατόριο όσο και στην όμορη πρώην Ορθοπεδική κλινική ώστε τα δύο ακίνητα να μπορούν να αξιοποιηθούν.

Αυτό θα συμβεί με τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι χώροι θα μπορούν να φιλοξενήσουν κοινωφελείς λειτουργίες. Δηλαδή κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εκδηλώσεις και περίθαλψη.

Η αλλαγή θα βοηθήσει την αξιοποίηση των δύο μεγάλων ακινήτων. Αυτό είναι σε εξέλιξη στην π. Ορθοπεδική μέσω της γνωστής δωρεάς που ήδη υλοποιείται. Τέλος η Ιατρική Εταιρία Καβάλας άρχισε τη διαδικασία για να παραχωρήσει στο Δήμο το ακίνητο της στον Αμυγδαλεώνα, το συνεδριακό χώρο που περιλαμβάνει.

Διαβάστε επίσης