• 9 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Μετά από μια δικαστική διαμάχη που κράτησε 30 χρόνια, η Ιατρική Εταιρία Καβάλας δικαιώνεται μιας και αναγνωρίζεται τελεσίδικα ως δική της ιδιοκτησία το Σανατόριο. Αυτό προβλέπει απόφαση του Αρείου Πάγου που απορρίπτει την προσφυγή του δημοσίου. Αλλαγή χρήσης και για το Σανατόριο και για την παλιά Ορθοπεδική ώστε και τα δύο ακίνητα να αξιοποιηθούν. Η διοίκηση της Ιατρικής Εταιρίας γνωστοποίησε στο Δήμο Καβάλας την απόφαση της να του παραχωρήσει το ακίνητο που διαθέτει στον Αμυγδαλεώνα.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης αντιμετώπισε επιτυχώς το Σάββατο πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Μοναστηράκι Κεραμωτής. Στη Θάσο, πρόστιμο και αυτόφωρη διαδικασία σε πολίτη που προκάλεσε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση. Λειτουργεί αλλά είναι άδειο το νέο πάρκινγκ στο λιμάνι, μέσω αστυνόμευσης θα πρέπει να σταθμεύουν εκεί όλες οι νταλίκες που μεταφέρου προϊόντα που πρέπει να εκτελωνιστούν στο Τελωνείο. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενισχύονται οικονομικά 150 οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες. Θα λάβουν ποσά από 300 έως 1.300 ευρώ.

 

Επικεφαλής της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μέλος της επιτροπής ο Γιώργος Καλαντζής. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για να καλυφθεί με μόνιμο προσωπικό η θέση του γραμματέα στο δικαστήριο της Θάσου. Επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ακριβά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Η Δημοτική Αστυνομία εφαρμόζει τον κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία, βεβαίωσε 100 παραβάσεις κατά την πρώτη μέρα των καθημερινών ελέγχων. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και αγρότες της περιοχής στην πετυχημένη έκθεση «Freskon» που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Με το σύλλογο επαγγελματιών της Νέας Περάμου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Την Τετάρτη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Ικανοποιητική η προσέλευση θεατών στην νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ «Μέθοδος Γκρόνχολντ». Επόμενες παραστάσεις από την Πέμπτη. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινή εξόρμηση καθαρισμού τμήματος του περιαστικού δάσους, οργανώθηκε από το σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

 

Νίκησε και στη Βέροια ο ΑΟΚ. Ισοπαλία του Νέστου με τον Θερμαϊκό Θέρμης. Μεγάλη νίκη της Ένωσης επί της Αρετσού, η Καβαλιώτικη ομάδα μπορεί να παραμείνει στη Β’ Εθνική με μια ακόμη νίκη στο ματς του Σαββάτου. Νίκησαν οι Πάνθηρες.

 

Διαβάστε επίσης