«ΑΠΟΣΥΜΠΛΕΞΗ» του Ρεμί Ντε Βος, από τη θεατρική ομάδα εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της Καβάλας

 «ΑΠΟΣΥΜΠΛΕΞΗ» του Ρεμί Ντε Βος, από τη θεατρική ομάδα εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της Καβάλας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απρίλη, η θεατρική παράσταση «ΑΠΟΣΥΜΠΛΕΞΗ» του Ρεμί Ντε Βος, από την θεατρική ομάδα εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της Καβάλας, στην αίθουσα Παπαϊωάννου.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία όπως και οι ερμηνείες των συναδέλφων (κάποιοι έπαιξαν για πρώτη φορά). Αποδεικνύεται ότι  η συμμετοχή των εργαζομένων στις τέχνες, όχι μόνο σαν θεατής, αλλά σαν δημιουργοί και συντελεστές  είναι κομβικής.

Σήμερα για να καταφέρει κανείς κάτι τέτοιο πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Αντίστοιχα για την ασχολία των παιδιών μας με τις τέχνες. Επιπλέον εμπόδιο στέκεται η έλλειψη χώρων στέγασης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας.

Η τέχνη βοηθά τον άνθρωπο να εκφραστεί. Να κάνει την υπέρβαση, να αποκτήσει συνείδηση. Να αγωνιστεί τελικά για την ίδια του την ζωή. Γι αυτό και δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα. Η προσπάθεια της σημερινής αλλά κ όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων να εμπορευματοποιηθεί ακόμη περισσότερο η τέχνη, μας βρίσκει απέναντι.

Οι κυβερνητικές αυτές προσπάθειες ακουμπάνε πάνω σε αποφάσεις της ΕΕ, εξυπηρετούν συμφέροντα μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του θεάματος. Μπροστά και στην Πρωτομαγιάτικη απεργία  το έργο «αποσύμπλεξη» του Ρεμί Ντε Βος, δημιουργεί προβληματισμούς, ταύτιση με χαρακτήρες και γεγονότα, απορία για τις αντιθέσεις που άρχουν στην κοινωνία.

Σίγουρα απορρέει η ανάγκη της οργάνωσης και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Τα σωματεία παίρνουν την πρωτοβουλία ίδρυσης θεατρικής ομάδας και καλούν όποιον επιθυμεί, να προσέλθει. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στις παραστάσεις υπήρχε κουτί Οικονομικής ενίσχυσης για τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ. Οι συντελεστές και οι συνάδελφοι που απαρτίζουν την θεατρική ομάδα δούλεψαν πολύ σκληρά, σήκωσαν μεγάλο βάρος στις πλάτες τους.

Την θεατρική ομάδα απαρτίζουν με αλφαβητική σειρά οι: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΛΗΣ (αυταπασχολούμενος Τεχνολόγος Γεωπόνος), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ (φοιτητής Φυσικού), ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ (αυταπασχολούμενος υδραυλικός), ΕΜΥ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΟΥ (Ιδιωτική υπάλληλος) , ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΙΑΣ (Συνταξιούχος ΟΤΑ), ΜΑΡΙΑ ΚΡΕΑΔΑ (Ιδιωτική υπάλληλος), ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΔΑΣ (Συνταξιούχος ΟΤΑ), ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Ξενοδοχοϋπάλληλος-πρόεδρος του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού τουρισμού ΠΕ Καβάλας – Θάσου), ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ (Αυτοαπασχολούμενος μεταφραστής), ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗΣ (φοιτητής Λογιστικής), ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΑΤΣΑΡΗ (Υγειονομική υπάλληλος). Σχεδιασμός αφίσας ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ (Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής). Σκηνοθεσία — επιμέλεια παραγωγής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ (Συνταξιούχος ΙΚΑ)

Τηλ επικοινωνίας για συμμετοχή στην θεατρική ομάδα: 6938014754- 6983269743

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & ιδ υπαλλήλων Ν. Καβάλας

Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας- Θάσου

Συνδικάτου Γάλακτος τροφίμων και ποτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Καβάλας

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας

Σωματείο συνταξιούχων Δημοσίου Καβάλας

Σύλλογος Γυναικών Καβάλας (μέλος ΟΓΕ)

Διαβάστε επίσης