• 18 Μαΐου 2024,

Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας: Πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα

 Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας: Πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα

Φωτογραφία αρχείου

Αν και με πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, είναι δυστυχώς ένα από τα τελευταία στη λίστα επισκεψιμότητας μουσεία της χώρας.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, το Μουσείο της Καβάλας δέχθηκε το έτος 2023 μόλις 6.014 επισκέπτες όταν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου κατέγραψε 21.731 επισκέψεις και το αντίστοιχο των Φιλίππων 6.350.

Έρχεται δηλαδή τελευταίο και καταϊδρωμένο στο Νομό Καβάλας και μόλις τέταρτο από τα έξι συνολικά αρχαιολογικά μουσεία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Στην γενική λίστα όλων των αρχαιολογικών μουσείων της χώρας το μουσείο της πόλης μας βρίσκεται δυστυχώς στις τελευταίες θέσεις κάτω και από μουσεία πόλεων πολύ μικρότερων της Καβάλας αλλά και με λιγότερο τουριστικό ενδιαφέρον.

Όσον αφορά τα πρώτα σε κίνηση και επισκεψιμότητα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, πρώτο και με διαφορά ξεχωρίζει το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα που το 2023 δέχθηκε την επίσκεψη 1.819.153 επισκεπτών ενώ γενικότερα τα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας πέρυσι επισκέφθηκαν 5.511.209 επισκέπτες και το ελληνικό κράτος εισέπραξε 321.678 ευρώ, ένα ποσό κατά 16,6% υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2022.

Οι παρακάτω πίνακες περιγράφουν χαρακτηριστικά και γλαφυρά την εικόνα της επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών μουσείων τόσο της περιοχής μας όσο και γενικότερα της χώρας.

Διαβάστε επίσης