• 28 Απριλίου 2024,

Άρχισαν οι εργασίες στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ

 Άρχισαν οι εργασίες στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ

Αθόρυβα αλλά ουσιαστικά άρχισαν τις προηγούμενες εβδομάδες οι εργασίες του εργολάβου, στο δημοτικό έργο που αφορά, δύο ορόφους στο κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τους χώρους που άδειασαν, όταν το σκάκι μετακόμισε στο νέο δημοτικό κτήριο, στην οδό Κωνσταντίνου Τσολάκη.

Όποιος περάσει έξω από το μεγάλο παλιό καπνομάγαζο, βλέπει ότι σε τμήμα του πρώτου ορόφου έχουν απομακρυνθεί τα κουφώματα, αφού στη θέση τους θα τοποθετηθούν  καινούρια. Εκεί όπου φιλοξενούνταν το σκάκι, τοίχοι κατεδαφίστηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κι ενιαίος χώρος.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν αλλά για τη διευκόλυνσή τους, πρέπει να γίνουν δύο – τρία ακόμη πράγματα. Να μετακομίσουν σε άλλο κτήριο, πιθανώς στο ίδιο το οποίο στεγάζει τώρα το σκάκι, οι σύλλογοι εθελοντές αιμοδότες, τρίτεκνοι, ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας.

Πρέπει επίσης ν΄ απελευθερωθούν τα τετραγωνικά μέτρα που χρησιμοποιεί η εφορία για το αρχείο της.

Στο Δήμο Καβάλας είναι σίγουροι ότι όλα αυτά θα γίνουν γρήγορα, καθώς το δύσκολο έχει προηγηθεί, δηλαδή η μετακόμιση του σκακιού.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου τριτέκνων και αιμοδοτών, είπαν στην εφημερίδα μας, ότι τελευταία δεν έχουν καμιά όχληση από το Δήμο Καβάλας για να μετακομίσουν.

«Για να φύγουμε από το σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα, μας είπαν, πρέπει ο Δήμος Καβάλας να μας υποδείξει που θα πάμε». Κι οι ίδιοι δε γνωρίζουν που θα μετακομίσουν αν και οι πληροφορίες από το δημαρχείο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πάλι θα χρησιμοποιηθούν χώροι του παλιού παιδικού σταθμού.

Οι δύο σύλλογοι έτσι όπως εκφράζονται από τις διοικήσεις τους, ζητούν από το Δήμο Καβάλας, να ενημερωθούν εγκαίρως, για να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους – λογικό χρονικό διάστημα – να προετοιμάσουν τη μετακόμιση.

Το συγκεκριμένο έργο ανακαίνισης δύο ορόφων του κτηρίου του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, είναι ένα έργο που ξεκίνησε επί των ημερών της κας Τσανάκα, προκειμένου στους χώρους που θα δημιουργηθούν να φιλοξενηθούν δημοτικές υπηρεσίες, που σήμερα είναι στριμωγμένες σε άλλα κτήρια.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας διεκδικεί κι άλλους χώρους από το συγκεκριμένο παλιό καπνομάγαζο, οι οποίοι κι αυτοί, του είναι απαραίτητοι, για να απλωθεί ως προς τις υπηρεσίες του και να λειτουργήσει καλύτερα σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης