Άρχισε το έργο εγκατάστασης μηχανημάτων ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης

 Άρχισε το έργο εγκατάστασης μηχανημάτων ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης

Ένα έργο που η ΔΕΥΑ Καβάλας διεκδικούσε πολλά προηγούμενα χρόνια ξεκίνησε και υλοποιείται, με προοπτική να λειτουργήσει μετά από ένα περίπου έτος. Ειδικότερα τον περασμένο Απρίλιο υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της δημοτικής επιχείρησης και της Γερμανικής εταιρείας αναδόχου του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών, τηλεελεγχος και τηλεχειρισμός».

Αυτά τα μηχανήματα θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν σε υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης σε όλο το Δήμο Καβάλας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων, η ωρίμανση του οποίου ξεκίνησε προ τριετίας και χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ.

Αναφέρεται σε όλο το Δήμο Καβάλας, στο σύστημα της ύδρευσης. Προβλέπει εξοπλισμό, προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού και μετρητικού εξοπλισμού, σε αντλιοστάσια και δεξαμενές.

Πριν από λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι του αναδόχου μαζί με εκπροσώπους της ΔΕΥΑΚ έκαναν αυτοψία σε αντλιοστάσια και δεξαμενές όπου θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει άμεσα. Κάθε μηχάνημα που θα αγοράζετε, θα εγκαθίσταται εκεί που πρέπει ώστε σε διάστημα δώδεκα περίπου μηνών να έχει ετοιμαστεί όλο το νέο σύστημα. Στη συνέχεια θα αρχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά για να δώσει στην ΔΕΥΑΚ στοιχεία που σήμερα δεν διαθέτει.

Όπως τι γίνεται το νερό που φτάνει στις εγκαταστάσεις της,  πόσο από αυτό μοιράζεται στους πελάτες της κτλ.

Οι ωφέλειες που θα προκύψουν για τη ΔΕΥΑΚ όταν ολοκληρωθεί το έργο θα προέλθουν από τη σχετική αύξηση της απόδοσης του εξοπλισμού του δικτύου, τη μείωση της μετακίνησης του προσωπικού, τη μείωση της προμήθειας χημικών (κυρίως χλώριο), σχετική μείωση της απαιτούμενης συντήρησης και επισκευής κινητήρων προωθητικών συγκροτημάτων και εξοπλισμού δικτύου, καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες καταναλωτές, αύξηση της απόδοσης εργασίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ. Φυσικά εξοικονόμηση νερού, καλύτερος έλεγχος των διαρροών και διαχείριση των πιέσεων κτλ.

 

Διαβάστε επίσης