• 28 Μαρτίου 2024,

Σύντομα τεστ κορωνοϊού και από το ΚΥ Πρίνου

 Σύντομα τεστ κορωνοϊού και από το ΚΥ Πρίνου

Το Κέντρο Υγείας του Πρίνου παρέλαβε το ειδικό αυτόματο μηχάνημα που μπορεί και κάνει τεστ κορωνοϊού μέσα σε 45 λεπτά. Το μηχάνημα αυτό δεν έχει ακόμη λειτουργήσει καθώς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας περιμένει τα τεστ που όπως αναφέρεται θα έρθουν από το εξωτερικό.

Λίγα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα θα έχουν αυτή τη δυνατότητα να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό και μάλιστα με τόσο γρήγορα αποτελέσματα. Κατά τα άλλα στη Θάσο υπάρχει μία κατάσταση σχετικά ήρεμη μετά από την αναστάτωση που όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν τα πρώτα οκτώ κρούσματα κορωνοϊού. Όλα σε επισκέπτες του νησιού.

Τα ζητήματα που ανέκυψαν έχουν διευθετηθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς οι Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό -και ήταν όλοι ασυμπτωματικοί- επρόκειτο στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να αναχωρήσουν για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Στη Θάσο βρίσκεται ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης κ. Νίκος Τσιλογεώργης. Μεταδίδοντας πληροφορίες από τα όσα είδε στο νησί, είπε στην Πρωινή τα ακόλουθα: «Τα κρούσματα σε τουρίστες που επισκέφτηκαν στη Θάσο είναι σε γενικές γραμμές αναμενόμενα.

Ενημερώνω ότι το Κέντρο Υγείας του νησιού είναι πλήρως εξοπλισμένο.Υπάρχει ξενοδοχείο για την καραντίνα και γενικά τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η  κίνηση τουριστών είναι περιορισμένη αλλά εκτιμώ ,με βάση τα όσα βλέπω και ακούω, ότι τελικά το καλοκαίρι η Θάσος θα έχει μία αξιοπρεπή τουριστική κίνηση.

Πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Άνοιξαν και το προσεχές διάστημα θα ανοίξουν και άλλα ξενοδοχεία ενώ γενικά τα καταστήματα λειτουργούν όλα. Πέρα από τους Βούλγαρους και Ρουμάνους που βλέπουμε να κυκλοφορούν στη Θάσο δεν είναι λίγοι και οι Σέρβοι επισκέπτες. Να γνωρίζουν και οι Έλληνες επισκέπτες ότι όποιος επιλέξει τη Θάσο για τις διακοπές του είναι ασφαλής. Ταυτόχρονα θα πρέπει να μην εφησυχάσουμε και να προσέχουμε τηρώντας κάθε ένας από εμάς τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊου. Είναι ζήτημα άλλωστε ατομικής ευθύνης».

 

Διαβάστε επίσης