• 20 Απριλίου 2024,

Πλευρικά διόδια στον κόμβο Αγίου Ανδρέα: Στο ίδιο έργο θεατές!

 Πλευρικά διόδια στον κόμβο Αγίου Ανδρέα: Στο ίδιο έργο θεατές!

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γιάννης Καραμανλής δίδεται νέα μικρή παράταση στο έργο κατασκευής πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Εγνατίας Οδού στον Άγιο Ανδρέα.

Αυτός θα επαναλειτουργήσει, σύμφωνα με την απόφαση, την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιουλίου. Ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο ο δρόμος να ανοίξει την Τετάρτη 15 Ιουλίου. Αυτό – για την 15η Ιούλη- φέρεται να είπε στον Γιάννη Πασχαλίδη ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού. Κατ’ ουσία το πρόβλημα είναι αλλού. Όπως άλλωστε συνέβαινε κι όταν η Καβάλα πίεζε να ανοίξει η ανατολική είσοδος της πόλης στα Άσπρα Χώματα.

Η εταιρία που ανέλαβε να κατασκευάσει τα πλευρικά διόδια και στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα φέρεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Τα εργοτάξια της είναι για καιρό κλειστά, ειδικά όταν πρόκειται για έργα στην Εγνατία Οδό.

Συνήθως έργα κατασκευής πλευρικών διοδίων. Η Εγνατία Οδός ΑΕ δεν φαίνεται να την πιέζει, ή δεν μπορεί σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση να την πιέσει, με αποτέλεσμα παντού όπου υπάρχει έργο κατασκευής πλευρικών διοδίων να παρατηρείται καθυστέρηση. Αν η Εγνατία Οδός ΑΕ πιέσει και π.χ. επιχειρήσει να την κηρύξει έκπτωτη, τότε ίσως το πρόβλημα και η καθυστέρηση να μεγαλώσουν.

Υπό όλες αυτές τις συνθήκες η εταιρία της Εγνατίας σχεδόν υποχρεώνεται να ακολουθεί την κατασκευάστρια εταιρία.

Η οποία δίνει υποσχέσεις που δεν τηρεί. Για τα πλευρικά διόδια στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα λέγεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα το έργο θα τελειώσει. Θα κατασκευαστούν δηλαδή τα πλευρικά διόδια. Από την άλλη πλευρά δεν αποκλείεται ο κόμβος να ανοίξει και τα έργα να συνεχιστούν το Φθινόπωρο. Όταν ο κόμβος κλείσει πάλι.

Κι αν όλα αυτά είναι βασικά προβλήματα της Εγνατίας, επηρεάζουν ταυτόχρονα την κίνηση των Καβαλιωτών προς τις δυτικές παραλίες. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι λουόμενοι επέστρεφαν ταυτόχρονα στην πόλη μέσω του επαρχιακού δρόμου Καβάλα- Νέα Πέραμος με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές και ταλαιπωρία. Πολύ περισσότερο όταν την ίδια ώρα είχε συμβεί και τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να πρέπει να επιστρέψει στο Νοσοκομείο από έναν δρόμο γεμάτο αυτοκίνητα. Κινούμενο υποχρεωτικά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

 

Διαβάστε επίσης