• 28 Μαρτίου 2024,

Αργή υλοποίηση των προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Καβάλας

 Αργή υλοποίηση των προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Καβάλας

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας χωρίς την παρουσία δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, με ομόφωνες αποφάσεις και σύντομη διάρκεια. Η επιτροπή ασχολήθηκε με δύο τακτικά και τέσσερα έκτακτα θέματα.

Στο περιθώριο της συνεδριάσεως πληροφορηθήκαμε ότι αργεί η διαδικασία προσλήψεων στο δήμο Καβάλας των απασχολούμενων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Είναι γνωστό ότι ο δήμος Καβάλας θα απορροφήσει 270 άτομα αλλά μέχρι τώρα έχει απορροφήσει μόνο τα 70. Η δεύτερη ομάδα προσλήψεων θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα με προοπτική οι προσλήψεις να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης διευκρίνισε ότι η διαδικασία έχει ιδιαίτερο διοικητικό φόρτο, εννοώντας τη γραφειοκρατία για το τμήμα προσωπικού του δήμου Καβάλας και όπως επεσήμανε «είναι μια διαδικασία με πολύ μπρος – πίσω». Εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει είτε διότι παραιτούνται όσοι προσλήφθηκαν ή θα προσληφθούν, κι άρα αντικαθίστανται. Ενώ γίνονται αλλαγές στον αρχικό πίνακα διότι κάποιοι δεν αποδέχθηκαν το διορισμό τους για την εποχιακή εργασία οκτώ μηνών, ή ενώ ήρθαν κι εργάστηκαν δε διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι επομένως πρέπει να αποχωρήσουν.

Ο δήμος Καβάλας περίμενε διαφορετική εξέλιξη του προγράμματος. Ήλπιζε ότι θα μπορούσε γρήγορα να προσλάβει ώστε να έχει στη διάθεσή του και τους 270 εποχικούς απασχολούμενους. Τώρα υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα καλυφθούν οι θέσεις.

Ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης επιβεβαίωσε τις χθεσινές πληροφορίες της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με τον βοτανικό κήπο που θέλει να δημιουργήσει στον Αμυγδαλεώνα το γυμνάσιο της περιοχής. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο δημοτικό διαμέρισμα αποφασίστηκε στην προσπάθεια να συμμετέχει το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Αμυγδαλεώνα.

Κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για δημοτικά έργα που πρόκειται να αρχίσουν σχετικά σύντομα. Το έργο συντήρησης δημοτικών κτηρίων 2018 θα εκτελέσει η κοινοπραξία Πρασίνη – Τσάντα με έκπτωση 58,06%. Το έργο συντηρήσεως και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του δάσους των Πεντακοσίων θα εκτελέσει η κοινοπραξία Φιλιππίδη – Τσάντα με έκπτωση 46,9%. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επτά εταιρείες ή κοινοπραξίες.

Για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που θα καλύψουν τις ανάγκες του δήμου Καβάλας και των νομικών του προσώπων για το έτος 2019, στον τομέα καυσίμων ανάδοχος είναι η εταιρεία Μπουμπούνα που προσέφερε έκπτωση 0% επί της νόμιμης τιμής του Παρατηρητηρίου Τιμών. Δε συνηθίζεται η μηδενική έκπτωση, ωστόσο και στους προηγούμενους διαγωνισμούς το ποσοστό της έκπτωσης ήταν πολύ μικρό λόγω της ιδιαιτερότητας των καυσίμων. Στον τομέα των λιπαντικών ανάδοχος είναι η εταιρεία Κατίου.

Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το διαγωνισμό σχετικά με τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών κατεδαφίσεων. Το έργο με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ θα αναλάβει η μοναδική εταιρεία που επέδειξε ενδιαφέρον «Μέδουσα».

Διαβάστε επίσης