• 27 Απριλίου 2024,

Την βαρύτερη τιμωρία την επέβαλλε ο πατέρας του κατηγορούμενου

 Την βαρύτερη τιμωρία την επέβαλλε ο πατέρας του κατηγορούμενου

Σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με 3ετή αναστολή (σαφώς μειωμένη σε σχέση με την πρώτη δικαστική απόφαση) καταδικάστηκε χθες στο Τριμελές Καβάλας νεαρός επαγγελματίας από τη Θάσο. Τον Απρίλιο του 2016 είχε βρεθεί να οδηγεί με αυξημένο αλκοόλ στο αίμα του κι είχε κρατηθεί λίγη ώρα στο Α.Τ. της Θάσου. Η επιείκεια του δικαστηρίου (που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικό) οφείλεται και στο ότι την βαρύτερη τιμωρία του την επέβαλε ο πατέρας του!

Το περιστατικό έγινε κοντά στον Λιμένα ξημερώματα. Ο κατηγορούμενος με φίλο του επέστρεφαν σπίτι μετά από διασκέδαση. Ο οδηγός αν και όπως είπε στην απολογία του είχε πιεί μόνο δύο τζιν- τόνικ κι αισθάνονταν μια χαρά, ήταν θετικός σε έλεγχο αλκοτέστ. Οδηγήθηκε στο ΑΤ για τα περαιτέρω. Ο συνήγορος υπεράσπισης προέτρεψε τον κατηγορούμενο να πει απολογούμενος τι είχε συμβεί στο Αστυνομικό Τμήμα. «Εκεί με επισκέφθηκε ο πατέρα μου και μου έβαλε τις φωνές» εξήγησε στο δικαστήριο. Εννοούσε ότι τον έφερε σε δύσκολη θέση αφού τον μάλωνε μπροστά στους αστυνομικούς. «Να μην ξαναγίνει» συμβούλεψε τον οδηγό η πρόεδρος του δικαστηρίου κι αυτός απάντησε ότι από τότε έως σήμερα δεν έχει πιεί όταν πρόκειται να οδηγήσει.

Σε ποινή ίδια με την πρωτόδικη (φυλάκιση 13 μηνών) καταδικάστηκε χθες νεαρός αλλοδαπός που τον Σεπτέμβρη του 2017 έκανε κλοπές (κινητών τηλεφώνων) κι απόπειρες κλοπών (σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα) στο κέντρο της πόλης. Παραδέχθηκε τις πράξεις του, ζήτησε συγνώμη. Είπε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Τώρα προσπαθώ να απεξαρτηθώ, συμπλήρωσε. Είναι κρατούμενος για άλλες παράνομες δραστηριότητες και μετά την δίκη οδηγήθηκε εκ νέου στο κτίριο της Διεύθυνσης για να μεταχθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου εκτίει την ποινή του.

Διαβάστε επίσης