Άργησε αλλά υλοποιείται η διαγραφή χρεών από το ΙΚΑ – Αφορά συνταξιούχους του Νομού

 Άργησε αλλά υλοποιείται η διαγραφή χρεών από το ΙΚΑ – Αφορά συνταξιούχους του Νομού

Άρχισε χθες στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου διαδικασία ψηφοφορίας που υλοποιεί το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας. Τα μέλη του σωματείου καλούνται να ψηφίσουν για την τριμελή εφορευτική επιτροπή που θα έχει ως αρμοδιότητα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο από τις 9 έως και τις 12 Ιουνίου.

Η εκλογή της εφορευτική επιτροπής από τα μέλη του σωματείου των συνταξιούχων του ΙΚΑ θα έχει και μία ακόμη αρμοδιότητα. Το σωματείο δίνει στους προερχόμενους το έντυπο της αίτησης που συμπληρώνουν και απευθύνουν στον ΕΦΚΑ Καβάλας. Ειδικότερα, απευθύνονται στο τμήμα πληρωμών συντάξεων ΙΚΑ Καβάλας ζητώντας να διαγραφούν άδικες χρεώσεις, όπως ακριβώς νομοθέτησε το κράτος πριν από λίγες εβδομάδες.

Η αίτηση κατατίθεται στο ΙΚΑ Καβάλας (σημερινό ΕΦΚΑ) για την απαλλαγή τόκων. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα που υλοποιήθηκε με καθυστέρηση τεσσάρων ετών. Το συγκεκριμένο αίτημα αφορά σε όσους εισέπραξαν προ δεκαετίας οικογενειακά επιδόματα και πλέον θα επιστρέψουν τα ποσά στο ΕΦΚΑ χωρίς όμως να βαρύνονται με τους τόκους.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους δέκα πρώτους συνταξιούχους που χθες ψήφισαν για την εφορευτική επιτροπή των εκλογών του σωματείου τους οι οκτώ σχετίζονταν με τη διαδικασία συμπλήρωσης και κατάθεσης της αίτησης. Τους υποδείχθηκε πως θα την συμπληρώσουν και που θα την καταθέσουν.

Η διοίκηση του σωματείου που προσπάθησε ώστε να εξασφαλισθεί η απαλλαγή κάθε συνταξιούχου από τους τόκους εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της κυβέρνησης, έστω κι αν το αίτημα ικανοποιήθηκε με καθυστέρηση. Μάλιστα γνωστοποιήθηκε ότι κάποιοι από τους συνταξιούχους κατά το μεσοδιάστημα πλήρωσαν τα χρήματα τα οποία όφειλαν στο ΙΚΑ, επειδή όμως άργησε η νομοθέτηση της απαλλαγής από τους τόκους, η καταβολή των χρημάτων εκ μέρους τους έγινε έντοκα. Ορισμένα μέλη του σωματείου δηλαδή υπέστησαν οικονομική επιβάρυνση που σήμερα είναι αδύνατο να διορθωθεί.

 

Διαβάστε επίσης