• 5 Μαΐου 2024,

Ένα παραμύθι από τη Θράκη και μια συνεργασία Λυκείου Ελληνίδων- ΔΗΠΕΘΕ- Θρακικής

 Ένα παραμύθι από τη Θράκη και μια συνεργασία Λυκείου Ελληνίδων- ΔΗΠΕΘΕ- Θρακικής

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο. Στόχος της συνέντευξης ήταν η παρουσίαση μιας κοινής πολιτιστικής πρωτοβουλίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στις επτά το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Ιδέα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας,  υλοποιείται από το Λύκειο των Ελληνίδων και την Θρακική Εστία. Πρόκειται για ένα παραμύθι από την Σηλυβρία της Θράκης, το οποίο έχουν επεξεργαστεί και θα παρουσιάσουν παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων και συνεργάτες της Θρακικής Εστίας.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά είπε ότι ήταν μια πρόταση του ΔΗΠΕΘΕ που κατατέθηκε στα δύο σωματεία. Δεν είναι μόνο μια θεατρική παράσταση αλλά όπως εξήγησε υπάρχει και χορός, ενώ υπάρχουν παράλληλες δράσεις. Η κ. Πρασσά δήλωσε χαρούμενη που το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας μπορεί να συνεργαστεί με τοπικούς συλλόγους και ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα.

Για λογαριασμό του ΔΗΠΕΘΕ μίλησε η Σταυρούλα Γκουλούση. Είπε ότι τελευταία το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας άνοιξε τις πόρτες του θεάτρου του σε πολλά σωματεία. Πρόκειται είπε για ένα παραμύθι με νοήματα και διδάγματα.

Η πρόεδρος του ΛΕΚ Μαρίνα Φιλιππίδου ευχαρίστησε το ΔΗΠΕΘΕ για την όμορφη όπως χαρακτήρισε πρόταση, μίλησε για ένα θρακιώτικο λαϊκό παραμύθι που αναδεικνύει πολλά και διάφορα, μεταξύ των οποίων την αξία της φιλοξενίας των νέων ανθρώπων από απλούς ανθρώπους. Ο Κώστας Παπακοσμάς εκπρόσωπος της Θρακικής εστίας έδωσε συγχαρητήρια στο ΔΗΠΕΘΕ για την ιδέα του, καθώς όπως είπε προκύπτει ότι το ΔΗΠΕΘΕ αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών και προωθεί την συνεργασίες μεταξύ των συλλόγων.

Το παραμύθι θα παρουσιαστεί την Κυριακή το απόγευμα σε μια παράσταση που γίνεται για περιορισμένο αριθμό θεατών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και έτσι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν θέση, επικοινωνώντας με το ΔΗΠΕΘΕ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πρέπει να πούμε ότι από πλευράς του Λυκείου των Ελληνίδων, πέρα από τα παιδιά δούλεψαν ο Παναγιώτης Παπάζογλου η Σμαράγδα Μελαδιανού και Ιωάννα Βασιλειάδου, ενώ από την Θρακική Εστία η δασκάλα χορού Νίκη Δρομπαλή, και ως αφηγήτριες η Παρθένα Ιωαννίδου και η Γεσθημανή Κούφτα.

 

Διαβάστε επίσης