• 18 Μαΐου 2024,

Άρης Πηγών – Μακεδονικός Αγιάσματος: Αφιέρωμα στο απόλυτο γειτονικό ντέρμπι

 Άρης Πηγών – Μακεδονικός Αγιάσματος: Αφιέρωμα στο απόλυτο γειτονικό ντέρμπι

Άρης Πηγών και Μακεδονικός Αγιάσματος έχουν από 24 βαθμούς και «οδηγούν» την κούρσα στην Α’ Κατηγορία.

Έφτασε η ώρα να αναμετρηθούν μεταξύ τους, στο απόλυτο ντέρμπι της αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος. Τα γήπεδα τους απέχουν λίγα χιλιόμετρα. Ο ένας γνωρίζει πολύ καλά τον άλλον και υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες.

Πάμε να τις δούμε…

Ο νυν προπονητής του Μακεδονικού Αγιάσματος, Δημήτρης Σιώπης, ήταν στο περσινό πρωτάθλημα αρχικά στον πάγκο του Άρη Πηγών πριν αντικατασταθεί από τον Στέλιο Ιγνατιάδη.  Στο Αγίασμα αγωνίζεται ο Οδυσσέας Γεωργιάδης, ο οποίος πέρσι ήταν στο στρατόπεδο του Άρη Πηγών και μάλιστα από τους καλύτερους παίκτες.

Πολύ καλό πρωτάθλημα κάνει φέτος και με το Αγίασμα. Επίσης, το καλοκαίρι που μας πέρασε δυο βασικοί παίκτες του Αρη Πηγών στα πλάγια της άμυνας, Αϊβάζογλου και ο Ιβανίδης μεταγράφηκαν στον Μακεδονικό Αγιάσματος.

Ο Ιβανίδης πάντως δεν παίζει αφού βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Τη φανέλα και των δυο ομάδων έχει φορέσει και ο Φάνης Τζιβανόπουλος. Πέρσι ήταν στον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου, φέτος είναι στο Αγίασμα και την περίοδο 2021-2022 στις Πηγές.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα είναι οι… Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Πέρσι μάλιστα ήταν όλοι τους συμπαίκτες στον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου. Ο Σαρηγιαννίδης επέλεξε το καλοκαίρι τον Άρη Πηγών ενώ οι περισσότεροι ψήφισαν Αγίασμα: Δόντσος, Σαββόγλου, Κουτίνης.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ξανθιώτης Οδυσσέας Παπαστεφάνου που τώρα αγωνίζεται στον Μακεδονικό Αγιάσματος, είχε ανακοινωθεί στις 15 Ιουνίου του 2018 από τον Αρη Πηγών ενώ πριν αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Λιμεναρίων.

Ξανθιώτης είναι και ο σημερινός τεχνικός διευθυντής του Άρη Πηγών, Σαμαράς. Κοινή παρουσία σε αρκετές ομάδες (Χρυσοχώρι, Κεραυνός Πέρνης, Νέστος) έχουν ο Μπαντάνης, ο Τσάκωνας με τον Κωνσταντάρα που τώρα οι δυο πρώτοι παίζουν στον Άρη Πηγών και ο δεύτερος στο Αγίασμα.

Ο Μπαντάνης πέρσι στο Χρυσοχώρι ήταν συμπαίκτης και με τους Ξανθιώτες του Αγιάσματος, που προαναφέραμε. Στο ντέρμπι θα έχουμε και την κόντρα δυο αδελφών.  Ο Ηλίας Μαρκάκης παίζει στον Άρη Πηγών ενώ ο Δημήτρης Μαρκάκης ο οποίος πέρασε από τον Άρη Πηγών, τώρα είναι στο Αγίασμα.

Ακόμη ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι ο καλοκαιρινός χορός που διοργανώνουν στα γήπεδα τους. Σπάσανε κοντέρ και οι δυο ομάδες το καλοκαίρι. Ο Άρης Πηγών με τη Γιώτα Γρίβα και ο Μακεδονικός Αγιάσματος με τον Καψάλη.

Οι δυο ομάδες βάλανε στα ταμεία τους, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό. Ο Άρης Πηγών έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 31 γκολ, ένα περισσότερο γκολ από το Αγίασμα. Ο Άρης Πηγών έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μα παθητικό 6 γκολ ενώ ακολουθεί το Αγίασμα με 8 γκολ (το ίδιο και ο Αετός Οφρυνίου).

Πολύς κόσμος θα παρακολουθήσει το παιχνίδι, αυτό είναι σίγουρο. Ίσως πάμε και για ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε τοπικό παιχνίδι. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και ο κόσμος να ευχαριστηθεί ένα μεγάλο ματς.

Διαβάστε επίσης