• 10 Μαΐου 2024,

Αρκετοί έμποροι προτίμησαν την παραλία

 Αρκετοί έμποροι προτίμησαν την παραλία

Το καλοκαίρι επικράτησε όπως φαίνεται, της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, ειδικότερα τη χθεσινή  17 Ιουλίου. Αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίασε χθες το πρωί η αγορά της Καβάλας, όπου η κίνηση ήταν περιορισμένη, αφορούσε επισκέπτες στην πόλη, Έλληνες και ξένους. Η έκπληξη ωστόσο ήρθε από τους επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους δεν άνοιξαν καθόλου τα καταστήματά τους, προτιμώντας την παραλία και το καλοκαιρινό μπάνιο.

Όσοι δεν κατέβηκαν στα καταστήματα χθες, μάλλον δικαιώθηκαν, καθώς ναι μεν πολλοί αγόρασαν εμπορεύματα, αλλά και η ξεκούραση που μικρομεσαίου επαγγελματία, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Θυμίζουμε ότι τα καταστήματα πέραν του ότι λειτούργησαν χθες όσοι ήθελαν, ήταν κανονικά σε λειτουργία και το Σάββατο.

Τα σούπερ μάρκετ είχαν το περισσότερο κόσμο. Οι καταναλωτές  έμαθαν τις προσφορές από τηλεοπτική διαφήμιση. Αλυσίδες καταστημάτων που συχνά λειτουργούν και την Κυριακή, χθες λόγω θέρους όπως ήταν προφανές, δεν άνοιξαν καθόλου και οι μικρομεσαίοι που λειτούργησαν ήταν μισοί – μισοί. Τα καταστήματα άρχισαν να λειτουργούν μετά τις 11.00 το πρωί. Γύρω στις 12.30   με 1.00 το μεσημέρι, υπήρξε η μεγαλύτερη κίνηση από επισκέπτες της πόλης και λιγότερο από μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Αργότερα το μεσημέρι, μικρομεσαίοι έκλεισαν τα καταστήματά τους, ενώ σούπερ μάρκετ και οι αλυσίδες επέμεναν να λειτουργούν μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Το κατάστημα του Βασίλη Λεμονίδη, ήταν από αυτά που λειτούργησε κανονικά, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Εκεί τον συναντήσαμε και μας είπε τα ακόλουθα: «Μία από τις επτά νόμιμες Κυριακές η οποία είναι στην αρχή των εκπτώσεων του καλοκαιριού. Σίγουρα σε μία πόλη όπως η Καβάλα, στην οποία υπάρχουνε Βαλκάνιοι τουρίστες πάρα πολλοί, κάποιοι ανοίξανε τα καταστήματά τους, κάποιοι άλλοι τα έχουνε κλειστά. Είναι προαιρετική η Κυριακή, οπότε ο καθένας πράττει ανάλογα με τις ανάγκες του, ανάλογα με τη δική του κρίση. Από κεί και μετά στο διάστημα αυτό, έχει τουλάχιστον ως τώρα δύο βδομάδες, που κυκλοφορούνε πάρα πολλοί τουρίστες στην πόλη μας, είναι πολύ ευτυχές αυτό – κι απ΄ ότι ακούμε από τους ξενοδόχους υπάρχει πληρότητα άνω των 70% – όλος αυτός ο κόσμος βγαίνει στην  αγορά, έχει πολύ καλές τιμές, μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, οπότε επωφελούνται κι οι τουρίστες όπως επίσης και οι ντόπιοι καταναλωτές».

 

 

Διαβάστε επίσης