• 3 Μαΐου 2024,

Αρκετοί θρησκευτικοί και πολιτικοί γάμοι αναβλήθηκαν για να γίνουν αργότερα

 Αρκετοί θρησκευτικοί και πολιτικοί γάμοι αναβλήθηκαν για να γίνουν αργότερα

Επηρεάζονται όπως φαίνεται αυτήν την περίοδο οι γάμοι που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ο κορωνοϊός συνέβαλε προκειμένου αυτοί να μειωθούν. Το πιο πιθανό αυτό να έγινε από τον φόβο των νεόνυμφων και των συγγενών τους. Οι ιστορίες γάμων που κατέληξαν στο ….νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού ή στην καραντίνα είναι γνωστές και πρόσφατες. Έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και πιο κοντά μας. Στην Αλεξανδρούπολη Τι συμβαίνει όμως στην Καβάλα;

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου  το τελευταίο διάστημα δεν υπήρξαν αναβολές γάμων. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από εκπρόσωπο της Μητρόπολης, οι γάμοι που ήταν να αναβληθούν ή να μετατεθούν αποφασίστηκε να έχουν αυτήν την εξέλιξη το προηγούμενο διάστημα.  Τελευταία υπάρχει μία μάλλον κανονική πραγματοποίηση των γάμων στις εκκλησίες της Ιεράς Μητρόπολης. Στα συγκεκριμένα μυστήρια (όπως και στις βαπτίσεις) τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Χθες το μεσημέρι στην αυλή του Δημαρχείου τελέσθηκαν από τον αντιδήμαρχο Απόστολο Μουμτζάκη τέσσερις πολιτικοί γάμοι! Ο ένας μετά τον άλλον. Είχαν έγκαιρα ενημερωθεί οι νεόνυμφοι και έτσι οι προσκεκλημένοι ήταν πολύ λίγοι. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Οι γάμοι που έγιναν χθες είχαν συμφωνηθεί να γίνουν από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πριν δηλαδή τα πρόσφατα γεγονότα. Ο Δήμος Καβάλας αν και έχει τη δυνατότητα να κάνει τους πολιτικούς γάμους στην αυλή του Δημαρχείου του- γεγονός που βρίσκει απόλυτα σύμφωνους όλους τους εμπλεκόμενους-  θα σκεφτεί πώς θα δράσει το προσεχές διάστημα προκειμένου να ικανοποιήσει ή να μεταθέσει πολιτικούς γάμους που περιμένουν τη σειρά τους. Παραδοσιακά οι πολιτικοί γάμοι στο Δημαρχείο της Καβάλας γίνονται κάθε Τετάρτη μεσημέρι. Υπάρχουν και εξαιρετικές περιπτώσεις όπου οι ίδιοι οι πολιτικοί γάμοι γίνονται απόγευμα ή και βράδυ. Οι πολιτικοί γάμοι για το διάστημα που διανύουμε είναι περισσότεροι από τους θρησκευτικούς γιατί η διαδικασία είναι πιο απλή και γιατί στους πολιτικούς γάμους αυτοί που παρευρίσκονται είναι πολύ λιγότεροι από τους παρόντες στα Θρησκευτικά ίδια γεγονότα. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να δημιουργήσει κατάλληλη αίθουσα τέλεσης πολιτικών γάμων στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

 

 

Διαβάστε επίσης