• 30 Απριλίου 2024,

Ας είναι καλά οι Βαλκάνιοι για την εορταστική τουριστική κίνηση στην Καβάλα

 Ας είναι καλά οι Βαλκάνιοι για την εορταστική τουριστική κίνηση στην Καβάλα

Καλύτερη απ’ ότι όλοι περίμεναν ήταν η τουριστική κίνηση ειδικά στην πόλη της Καβάλας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Οι προσδοκίες των ξενοδόχων επιβεβαιώθηκαν πλήρως και όλες οι κρατήσεις έγιναν διανυκτερεύσεις. Με μια μικρή περαιτέρω αύξηση από τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής. Τη διαφορά προς το καλύτερο και το περισσότερο φαίνεται να έκαναν οι αφίξεις Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών, οι οποίες εξυπηρετήθηκαν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Στα μικρά ή πολύ μικρά ξενοδοχεία και φυσικά στα λεγόμενα «Airbnb». Σε αυτήν την κατηγορία των επισκεπτών όλα κύλησαν άριστα αφού και λόγω του καλού καιρού αρκετοί ήταν αυτοί που ήρθαν στην Καβάλα για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Στην πόλη ξαναείδαμε πολλά οχήματα με Βουλγαρικές πινακίδες.

Εκδρομές οικογενειών ή και παρεών νέων ανθρώπων. Ρόλο έπαιξε και το τέλος της πανδημίας. Το γεγονός ότι δύο προηγούμενα Χριστούγεννα υπήρχαν αυξημένα και αυστηρά μέτρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

Τώρα που όλα αυτά έπαψαν να υπάρχουν, τώρα ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε τα παλιά. Κι ακόμη καλύτερα. Κάτι σαν ένα ακόμη «ξέσπασμα» του κόσμου όπως το προηγούμενο Καλοκαίρι. Μικρότερων φυσικά διαστάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα κεντρικά ξενοδοχεία της Καβάλας έφθαναν τουριστικά λεωφορεία για μία έστω διανυκτέρευση και προχθές το απόγευμα. Κι όλα τα λεωφορεία όλων των εκδρομών ήταν γεμάτα!

Αρκετοί έμποροι σημειώνουν με χαρά ότι ένα μέρος της τουριστικής κίνησης βρέθηκε στην αγορά. Και ψώνισε. Οι συγκεκριμένες καταστάσεις δεν ήταν εκτεταμένες αλλά ως μη αναμενόμενες έμοιαζαν -και ενδεχομένως ήταν- με μια ευχάριστη έκπληξη για τους μικρομεσαίους εμπόρους.

Από τους Βαλκάνιους που πέρασαν τα Χριστούγεννα στην Καβάλα οι περισσότεροι ήταν φυσικά οι Βούλγαροι. Κι ακόμη περισσότεροι αναμένονται στην Καβάλα αυτήν την εβδομάδα. Για την επόμενη γιορτή, την Πρωτοχρονιά. Όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού περιμένουν αυτήν την εβδομάδα περισσότερο κόσμο. Κυρίως Βούλγαρους.

Υπάρχουν σχετικές κρατήσεις και ξενοδοχεία που γεμίζουν(!) από επισκέπτες της γειτονικής χώρας. Τέλος, της Χριστουγεννιάτικης τουριστικής κίνησης επωφελήθηκε και η εστίαση. Αν και αρκετά καταστήματα του κλάδου έμειναν κλειστά. Άλλα παραμονή Χριστουγέννων, άλλα ανήμερα και άλλα τη Δευτέρα 26/12.

Διαβάστε επίσης