• 19 Μαΐου 2024,

Σήμερα αποχωρεί από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου

 Σήμερα αποχωρεί από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου

Μετά από μια θητεία 3 περίπου ετών ο Ντίνος Κλειτσιώτης αποχωρεί σήμερα από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου.

Αυτό το ανακοίνωσε ο ίδιος χθες. Εξέλιξη αναμενόμενη. Ο κ. Κλειτσιώτης παραιτείται και αποχωρεί λόγω της υποψηφιότητας που ήδη ανακοίνωσε, ως υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας. Έτσι η χθεσινή του συνέντευξη στην Πρωινή ήταν η τελευταία με την ιδιότητα του διοικητή του Νοσοκομείου. Αναφέρθηκε στα καθημερινά θέματα και στην προοπτική ενίσχυσης του προσωπικού αρχές του 2023.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως είμαστε στην κλινική Covid; Τι ασθενείς είχαμε πριν και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα;

Απ: Το τελευταίο διάστημα είχαμε μια έξαρση με περιστατικά αλλά είναι ελαφριά τα περισσότερα. Νοσηλεύονται 3-4 μέρες, 5 το πολύ και είναι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας. Περιστατικά πολλά που έρχονται για άλλους λόγους, όμως διαπιστώνεται ότι είναι φορείς του ιού και για αυτό μεταφέρονται στην κορωνοκλινική μας. Οι ασθενείς το πρωί της Τρίτης (27/12) είναι κάτω από 20 στον αριθμό.

Ερ: Επιμένετε να μην ανοίγετε νέα πτέρυγα ενώ οι γιατροί τη ζητούν τη νέα πτέρυγα στην κλινική κορωνοϊού.

Απ: Τα κρεβάτια του 5ου ορόφου είναι 21. Κυμαινόμαστε εκεί γύρω, στα 18 με 20. Σήμερα το πρωί (χθες) είχαμε 18 περιστατικά. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Στην περίπτωση που έχουμε πάνω από 21 περιστατικά, η κάθε κλινική έχει έναν θάλαμο ο οποίος θα νοσηλεύει εκεί τους θετικούς. Ελάχιστες φορές έγινε αυτό το τελευταίο διάστημα. Ας ελπίσουμε έτσι να πάει. Βοηθάει και ο καλός καιρός. Θα δούμε από αρχές του έτους, να χρειαστεί ίσως ανοίξουμε και τη δεύτερη πτέρυγα.  Μακάρι όμως να μη  χρειαστεί και να νοσηλεύονται μόνο σε μια πτέρυγα τα περιστατικά.

Ερ: Έχουμε περιστατικά που νοσηλεύονται με γρίπη και ιώσεις;

Απ: Ναι, υπάρχει έξαρση. Αυτό ισχύει πανελλαδικά. Υπάρχουν και πολλά παιδάκια τα οποία έχουν ιώσεις. Έρχονται πολλά τις τελευταίες ημέρες. Οι γιατροί μας πραγματικά συνεχίζουν και εξετάζουν πολλά τέτοια περιστατικά. Έχουμε αυτή την έξαρση, συνδυασμός απ’ ότι λένε οι γιατροί μας του κορωνοϊού με τη γρίπη και άλλες ιώσεις.

Ερ: Δεν είχαμε πάντως έκτακτα περιστατικά τα Χριστούγεννα;

Απ: Δεν είχαμε ιδιαίτερα περιστατικά. Μας βοηθάει ο καλός καιρός. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με Χριστούγεννα να έχουμε κάνει όλοι μας έξω στα σπίτια μας, στις αυλές μας. Σα να είχαμε Πάσχα.

Ερ: Περιμένετε από την πρώτη Ιανουαρίου να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι. Γυρίζουν όλοι. Τι άλλο περιμένετε το Γενάρη;

Απ: Τον Ιανουάριο περιμένουμε τους γιατρούς που επιλέχθηκαν με την τελευταία προκήρυξη που έχει βγει. Μέσα στο Γενάρη θα μας έρθουν δυο ουρολόγοι, ένας ορθοπεδικός, ένας μαιευτήρας ενώ έχουν έρθει και ήδη έχουν ορκιστεί ένας αναισθησιολόγος και ένας ογκολόγος. Θα στελεχωθεί το Νοσοκομείο μέσα στο 2023, στο πρώτο τετράμηνο-πεντάμηνο με τους 41 νοσηλευτές οι οποίοι έχουν προκηρυχτεί και η προκήρυξη έχει λήξει στις 30 Οκτωβρίου. Ο ΑΣΕΠ βγάζει τώρα τις βαθμολογίες, βγάζει όλα τα νούμερα τα οποία θα πρέπει να στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Είναι 4.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, εμείς πήραμε τους 41 νοσηλευτές.

Ερ: Εσείς μέχρι πότε θα πηγαίνετε στο Νοσοκομείο; Πότε αποχωρείτε από διοικητής του Νοσοκομείου;

Απ: Η αυριανή (σημερινή) μέρα θα είναι η τελευταία μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, τους διοικητικούς, το παραιατρικό προσωπικό, τις καθαρίστριες, τους σεκιουριτάδες. Όλους τους που είναι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Τρία χρόνια πραγματικά περάσαμε δύσκολα. Ο κορωνοϊός είναι ένας ιός πρωτόγνωρος. Ειδικά θυμάμαι τους πρώτους μήνες όπου υπήρχε παντού ο φόβος. Ανταπεξήλθαμε και τους ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου. Δώσανε μεγάλο αγώνα για να ανταπεξέλθουν και να δώσουν καλές ιατρικές και  νοσηλευτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Εγώ δε νόσησα. Ήμουν όσο το δυνατό πιο πολύ προσεκτικός και έχω κάνει όλα τα εμβόλια, όπως μου λέγανε οι γιατροί μας.

(φωτογραφία αρχείου από τις πρώτες μέρες του Ντίνου Κλειτσιώτη στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας)

Διαβάστε επίσης