Ασανσέρ στην Παναγία: Επόμενο στάδιο η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών

 Ασανσέρ στην Παναγία: Επόμενο στάδιο η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων της Παναγίας κ. Φώτης Λαζαρίδης μίλησαν στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τις προτάσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Καβάλας σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία ασανσέρ.

Το γνωστό ασανσέρ που θα διευκολύνει την πρόσβαση στη συνοικία της Παναγίας μέσω της περιοχής του κεντρικού λιμανιού.

Στις δηλώσεις τους είχαν στο μυαλό τους όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της προηγούμενης Παρασκευής για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα είχαν στο μυαλό τους την εισήγηση της Αφροδίτης Νερολόγου επί της διερεύνησης χωροθέτησης υποδομών προσβασιμότητας στη συνοικία της Παναγίας.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είπε στην Πρωινή:

«Έγινε πάρα πολύ σοβαρή δουλειά από την ομάδα εργασίας της Αρχαιολογικής υπηρεσίας. Εμείς θα συνεχίσουμε με την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών. Υπάρχουν θέματα όπως οι χρήσεις γης και η προστασία του τοίχους. Με τις προτάσεις που κατατέθηκαν δεν αλλοιώνεται η εικόνα της περιοχής.

Αυτό που τελικά προτείνεται και παρουσιάστηκε είναι κάτι το υλοποιήσιμο. Μάλιστα μπορούν να υλοποιηθούν και οι δύο προτάσεις. Κι έτσι η πρόσβαση στη συνοικία της Παναγίας να εξυπηρετείται με δύο ασανσέρ, στα δύο προτεινόμενα σημεία. Δηλαδή  μέσω του οικοπέδου του παλιού νοσοκομείου και στην αυλή του κτιρίου των εγκαταστάσεων στρατιωτικών κατοικιών».

Ο Φώτης Λαζαρίδης από την πλευρά του σημείωσε:

«Ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε μία ολοκληρωμένη μελέτη για την Παναγία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας. Σε συζήτησή μου με την κ.Δαδάκη (διευθύντρια της Αρχαιολογίας) της παρατήρησα ότι είναι προτιμότερο το ασανσέρ δίπλα από το κτίριο των στρατιωτικών κατοικιών. Όπως μου απάντησε, μπορούν να γίνουν πράξη και οι δύο προτάσεις.

Πλέον για το Δήμο Καβάλας δεν υπάρχει δικαιολογία για περισσότερη καθυστέρηση. Αφού οι προτάσεις προέρχονται από την Αρχαιολογική υπηρεσία ως εκ τούτου η υλοποίηση των δύο προτάσεων εγκρίνεται από την ίδια υπηρεσία. Άρα πρέπει γρήγορα να προχωρήσει η εκπόνηση των επόμενων μελετών. Κάτι που πρέπει να κάνει ο Δήμος Καβάλας».

Διαβάστε επίσης