• 28 Απριλίου 2024,

Άνετη και αναμενόμενη η επανεκλογή του Μπάμπη Δράκου (φωτογραφίες)

 Άνετη και αναμενόμενη η επανεκλογή του Μπάμπη Δράκου (φωτογραφίες)

Αργά το βράδυ της Κυριακής έγιναν γνωστά τα ανεπίσημα αλλά απολύτως έγκυρα αποτελέσματα, στις εσωκομματικές εκλογές της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Θα λέγαμε ότι τα αποτελέσματα ήταν σε γενικές γραμμές τα αναμενόμενα. Στη βασική ψηφοφορία ο κ. Μπάμπης Δράκος επικράτησε άνετα του αντιπάλου του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη. Θα έχει μια νέα, τρίτη στη σειρά, θητεία ως πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής.

Τον κ. Δράκο ψήφισαν 1.343 μέλη (ποσοστό 69,66%) και τον κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη 585 μέλη (ποσοστό 30,34%).

Δηλαδή για πρόεδρο της νομαρχιακής ψήφισαν 1.928 μέλη του κόμματος, αρκετά λιγότερα από τα 2.500 που είχαν δικαίωμα. Από όσους ψήφισαν τελικά μόνο 200 μέλη επέλεξαν την ηλεκτρονική διαδικασία. Όλοι οι άλλοι προσήλθαν στην κάλπη.

Σύμφωνα με το αναλυτικό αποτέλεσμα ο κ. Δράκος πρώτευσε και στους 4 Δήμους του Ν. Καβάλας.

Η μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων μελών της ΝΔ ήταν στο Δήμο Καβάλας. Ψήφισαν περίπου 1.000 άτομα. Περίπου 400 ψήφισαν στο Δήμο Παγγαίου, 270 στο Δήμο Νέστου και 100 στο Δήμο της Θάσου. Ο κ. Δράκος έλαβε 80% των ψήφων της Θάσου και στους άλλους δήμους ποσοστά από 68% έως 70% των ψήφων.

Μέλη της νέας Νομαρχιακής εκλέγονται οι Ιορδάνης Παπαντίδης, Οδυσσέας Αντωνιάδης, Παπαδόπουλος Σωτ (από τη Χρυσούπολη) Σαράντος, Παραντινού Μαρία, Παπαδοπούλου Στέλλα, Χάϊτας, Αθανασιάδου Σοφία, Ευγενιάδου. Λόγω ποσόστωσης δεν εκλέγεται ο κ. Μουρελάτος όπως δεν εκλέγονται επίσης οι Αγγελιάδης, Καϊνακίδης και Ηλιάδης.

Στην Καβάλα αλλά λίγο πολύ και στα άλλα σημεία ψηφοφορίας την Κυριακή, δημιουργήθηκαν τα γνωστά «πηγαδάκια» με τους ψηφοφόρους να παραμένουν στο σημείο της ψηφοφορίας και να συζητούν.

Οι υποψήφιοι των εκλογών ήταν στα ίδια σημεία για ώρες. Πολλοί από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας. Το μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι εκλογές για τη νέα νομαρχιακή. Μικρότερο αυτές για τις δημοτικές οργανώσεις και τους συνέδρους. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ήρθε στην Καβάλα και ψήφισε όπως άλλωστε έκαναν και οι άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ Καβάλας. Οργανωτικά δεν υπήρξαν προβλήματα.

Οι εκλογές έγιναν με άριστο τρόπο ενώ η ψηφοφορία έλαβε παράταση μία ώρα και τέλειωσε στις 8 το απόγευμα αντί στις 7. Η πρώτη συνεδρίαση της νέας νομαρχιακής θα γίνει το επόμενο διάστημα. Από αργά το βράδυ της Κυριακής και όλη την ημέρα χθες ο κ. Δράκος δέχονταν συγχαρητήρια για την εκλογική του επιτυχία.

Ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής μίλησε στην Πρωινή για τη διαδικασία και είπε:

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η συμμετοχή. Η νίκη του κ. Δράκου ήταν σαρωτική. Αξιοπρεπής άνθρωπος ο κ. Ιωσηφίδης, φορτώθηκε κάτι που δεν του άξιζε».

Διαβάστε επίσης