• 29 Μαρτίου 2024,

Ασφαλτόστρωση 300 μέτρων στα 2/3 το δρόμου

 Ασφαλτόστρωση 300 μέτρων στα 2/3 το δρόμου

Στο πλαίσιο δημοτικής εργολαβίας που αφορά την ασφαλτόστρωση και συντήρηση δρόμων έτους 2018 ασφαλτοστρώθηκε σήμερα το πρωί από τον ανάδοχο τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Πρόκειται για τμήμα 300 περίπου μέτρων και 12 μέτρων πλάτους, από το ύψος του γηπέδου «Ανθή Καραγιάννη» μέχρι περίπου τα δημοτικά κοιμητήρια.

Με το έργο λύθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε στο ίδιο σημείο του δρόμου καθώς η προηγούμενη άσφαλτος είχε υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία και φθορά.

Το παράδοξο είναι ότι δεν ασφαλτοστρώθηκε όλο το πλάτος του δρόμου -για το προαναφερθέν μήκος- αλλά μόνο τα δύο τρίτα αυτού.

Το γεγονός οφείλεται στη γραφειοκρατία. Η εργολαβία του 2018 που υλοποιείται με καθυστέρηση, μπορούσε να περιλάβει και επί πλέον των αρχικών δρόμων. Το τεχνικό συμβούλιο της περιφέρειας ωστόσο ενέκρινε επιπλέον εργασία μόνο σε ποσοστό 15% με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή χθες η ασφαλτόστρωση και του άλλου ρεύματος κυκλοφορίας. Όπως είπε ο δήμαρχος, αυτό θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία. Με την αντίστοιχη εργολαβία του 2019.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων η συγκεκριμένη ασφαλτόστρωση στην ίδια περιοχή θα γίνει στη διάρκεια του Καλοκαιριού.

Το έργο του Δήμου Καβάλας συντήρηση ασφαλτόστρωση δρόμων έτους 2019 περιλαμβάνει οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους όπως η Γαλλικής Δημοκρατίας, η Τενέδου και η οδός Ομονοίας.

Για την οδό Ομονοίας πρόκειται για μία πρόσφατη απόφαση. Είναι επίσης παράδοξο το γεγονός ότι οι ασφαλτοστρώσεις γίνονται ακόμη και σήμερα, αν και βρισκόμαστε στη χειμερινή περίοδο. Όπως φαίνεται η ασφαλτόστρωση που έγινε πρόσφατα στην Ανατολική είσοδο της πόλης (κόμβος νέου λιμανιού) ήταν η ευκαιρία και η αφορμή να παραχθεί άσφαλτος που χρησιμοποιήθηκε και στο έργο στην μπροστά από το Ανθή Καραγιάννη.

Το τμήμα του δρόμου που ασφαλτοστρώθηκε δημιούργησε δίκαια παράπονα πολιτών. Οι οποίοι το περιέγραφαν με τον χειρότερο τρόπο. Ενώ το παράπονό τους αναγνωρίζονταν ως δίκαιο, οι διοικήσεις του δήμου -ειδικά αυτή της κ. Τσανάκα- μάλλον λόγω της γραφειοκρατίας δεν είχαν τη δυνατότητα να παρέμβουν άμεσα. Έστω και έτσι ωστόσο ένα βασικό πρόβλημα φαίνεται ότι λύθηκε.

 

 

Διαβάστε επίσης