• 25 Απριλίου 2024,

Άσκηση της Πυροσβεστικής στο κτήριο του Σανατορίου που ρημάζει!

 Άσκηση της Πυροσβεστικής στο κτήριο του Σανατορίου που ρημάζει!

Τόσο η Πυροσβεστική όσο και όλες οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας βρέθηκαν χθες το πρωί στο κτήριο του σανατορίου. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση για σενάριο σεισμού και με τελικό σκοπό τον απεγκλωβισμό ενός παγιδευμένου ατόμου.

Επί της ευκαιρίας διαπιστώσαμε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο του σανατορίου, το οποίο κυριολεκτικά ρημάζει. Ένα κτήριο που βρίσκεται τόσο κοντά στο περιαστικό δάσος έχει μια αυλή γεμάτη με αγριόχορτα που ενόψει του καλοκαιριού θα πρέπει να καθαριστούν.

Περισσότεροι από είκοσι πυροσβέστες έλαβαν μέρος στην άσκηση, προσωπικό της Π.Υ. Καβάλας που συνέδραμε η 5η ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή. Στην άσκηση παραβρέθηκε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, ο Σταύρος Κιβράκης της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Π.Ε. Καβάλας και ο Θόδωρος Τζατζάρης της πολιτικής προστασίας του Δήμου Καβάλας.

Τον πρώτο λόγο στην άσκηση είχε φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Την συνέδραμε το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία, ακόμη και η ΔΕΗ. Το σενάριο εκτυλίχθηκε όπως ακριβώς είχε προγραμματισθεί. Οι πυροσβέστες έφθασαν στο κτήριο έπειτα από τον υποτιθέμενο σεισμό. Στον πρώτο όροφο του κτηρίου είχε εγκλωβιστεί ένα άτομο, το οποίο αρχικά απεγκλωβίστηκε και στη συνέχεια με σκάλα βγήκε από το κτήριο, ώστε να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Την ικανοποίησή τους δήλωσαν όσοι παρακολούθησαν την επιτυχημένη άσκηση. Η ΕΜΑΚ έφτασε στην Καβάλα μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που χρησιμοποιείται σε περίπτωση σεισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανά εγκλωβισμένα άτομα.

Διαβάστε επίσης