• 3 Μαΐου 2024,

Ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό στο Κ.Υ. Χρυσούπολης

 Ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό στο Κ.Υ. Χρυσούπολης

Ιδιαίτερα σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού για τα ασθενοφόρα του αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

Με απόφαση του Δήμου Νέστου δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του προσωπικού που διευκόλυνε τις βάρδιες στα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας, ουσιαστικά τα έθετε στη διάθεση των αναγκών της περιοχής πολλές ώρες και ημέρες της εβδομάδας. 4 οδηγοί που απασχολούνταν στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης δεν υπάρχουν πια, δεν ανανεώθηκε η σύμβαση τους.

Την απόφαση φέρεται να έλαβε ο Δήμος Νέστου καθώς διαπίστωσε ότι ενώ διέθετε τους οδηγούς για τις ανάγκες της περιοχής, αυτοί τις περισσότερες φορές οδηγούσαν τα ασθενοφόρα για να μεταφέρουν ασθενείς από την Κεραμωτή στο Νοσοκομείο.

Ουσιαστικά εξυπηρετούσαν περιστατικά της Θάσου. Ο Δήμος Νέστου εκτίμησε ότι με αυτά τα δεδομένα δεν εξυπηρετούνταν ο σκοπός για τον οποίο διέθεσε το προσωπικό κι έτσι δεν ανανέωσε τις συμβάσεις του. Πλέον το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης έχει μόνο το σταθερό και μόνιμο προσωπικό του. Δύο άτομα. Αυτό σημαίνει μία βάρδια την ημέρα και καθόλου ασθενοφόρο σε ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο.

Το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας των ασθενοφόρων στο Δήμο Νέστου έθεσαν υπόψη του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου το σωματείο του ΕΚΑΒ Καβάλας. Με τις υπάρχουσες συνθήκες και πολλές φορές σε περιστατικό στην περιοχή του Δήμου Νέστου καλείται να επέμβει ασθενοφόρο που θα ξεκινήσει από την Καβάλα!

Πρέπει να βρεθεί λύση δηλαδή πρέπει να βρεθεί προσωπικό, είπε στον κ. Παπαευσταθίου ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Τσιτσιλικάκης.

Ο κ. Παπαευσταθίου ήρθε στο ΕΚΑΒ Καβάλας την Τρίτη (προχθές) προερχόμενος από το ΕΚΑΒ Αλεξαδρούπολης.

Περιόδευσε στην ΑΜΘ και χθες ήταν στη Θεσσαλονίκη σε σύσκεψη με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ. Το ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω των αναστολών προσωπικού που δεν εμβολιάστηκε, έχει έλλειψη 9 ατόμων πληρωμάτων και 2 διοικητικών. Ένας εξ αυτών που δεν εμβολιάστηκαν στο μεταξύ νόσησε. Ξεπέρασε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό κι έτσι επέστρεψε στην εργασία του. Παρόλα αυτά η έλλειψη προσωπικού και στην Καβάλα είναι σημαντική.

Κατά την παραμονή του στην Καβάλα την Τρίτη ο κ. Παπαευσταθίου είπε στους δημοσιογράφους (πηγή δηλώσεων Center):

«Τόσο το ΕΚΑΒ όσο και τα Νοσοκομεία έχουν σχέδια. Τα οποία λειτουργούν σε φάσεις. Ανάλογα που βρισκόμαστε εφαρμόζουμε αντίστοιχες μεθόδους. Έτσι λοιπόν στην παρούσα φάση τόσο το ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα όσο και οι υγειονομικοί σχηματισμοί είναι σε κατάσταση να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην κίνηση που υπάρχει.

Όσον αφορά το υγειονομικό φορτίο στην περιοχή. Σχετικά με τον Covid τα πράγματα είναι πάρα πολύ ρευστά και οι καταστάσεις δυναμικές. Παρακολουθούμε τα επιχειρησιακά σχέδια των τομέων του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων και σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία προχωράμε σε διορθωτικές κινήσεις».

Διαβάστε επίσης