• 29 Μαρτίου 2024,

Αθώα η ΠΝΟΗ και η Πρόεδρός της

 Αθώα η ΠΝΟΗ και η Πρόεδρός της

Κατά τη χθεσινή ημέρα συνεδρίασαν ταυτόχρονα στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, το μονομελές και τριμελές δικαστήριο. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη συνεδρίαση του μονομελούς όπου οι υποθέσεις ήταν περισσότερες και πιο σημαντικές.

Αργά το μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση αθώωσης της κατηγορούμενης Προέδρου του Συλλόγου «Πνοή» Ιωάννας Χατζηβαρύτη. Η κα Χατζηβαρύτη μπορούμε να πούμε ότι αθωώθηκε πανηγυρικά. Ήταν κατηγορούμενη για πλαστογραφία. Πρόκειται για μια υπόθεση που έφτασε στο δικαστήριο, μετά από καταγγελία του αντιδημάρχου Ηλία Καλανταρίδη. Όλα έγιναν το 2014 και αφορούσαν τη μοριοδότηση για την επιλογή προσωπικού του προγράμματος «Στηρίζω». Ο υπολογισμός είχε ισχυριστεί ο κ. Καλανταρίδης σχετικά με τη μοριοδότηση των συντελεστών βαρύτητας ήταν λάθος. Ο κ. Καλανταρίδης δεν κατέθεσε στη χθεσινή δίκη, αφού απουσιάζει από την Καβάλα. Απολογούμενη η κα Χατζηβαρύτη, υποστήριξε ότι έγινε ένα μικρής σημασίας λάθος που διορθώθηκε, το οποίο υποστήριξε ότι δεν επηρέασε τη σειρά κατάταξης, δηλαδή δεν επηρέασε αυτούς που τελικά προσλήφθηκαν στο πρόγραμμα «στηρίζω». Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η κα Ελένη Ψυρούκη.

Η κα Χ»Βαρύτη δεν έκρυψε τη χαρά της με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης, καθώς όπως εκτίμησε η υπόθεση από υπερβολή έφτασε στο δικαστήριο.

-Κατηγορούμενος ήταν χθες εκπρόσωπος της εταιρίας «Άλφα Αστικά Ακίνητα». Ήταν κατηγορούμενος για παράληψη αποτροπής κινδύνου, υπόθεση που αφορά τη στέγη της καπναποθήκης, γνωστή και ως παλιό ωδείο. Το περιστατικό κατάρρευσης της στέγης έγινε το 2011. Από τότε η «Άλφα Αστικά Ακίνητα» που διαχειρίζεται την περιουσία της «Θεμελιοδομής» η οποία χρεοκόπησε, προσπαθεί ν΄ αποκαταστήσει τη στέγη, αφού το ακίνητο έχει κριθεί επικίνδυνο. Η υπόθεση τελείωσε αφού δικάστηκε κανονικά με αναβολή. Το δικαστήριο έδωσε περισσότερο χρόνο στην εταιρία ν΄ αποκαταστήσει τη στέγη. Έτσι στην επόμενη δίκη το έργο θα πρέπει να έχει εκτελεστεί κανονικά.

Πάντως απολογούμενος ο κατηγορούμενος διατύπωσε παράπονα για την αρχαιολογική υπηρεσία, αφού όπως αυτή ζητά η νέα στέγη να κατασκευαστεί όπως ήταν αρχικά.

-Δύο υποθέσεις που αφορούσαν κλοπή ρεύματος δεν εκδικάστηκαν. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή.

-Κατηγορούμενος ήταν συμπολίτης ο οποίος παράνομα εισέπραξε τη σύνταξη της μητέρας του, δύο μήνες αφότου αυτή είχε πεθάνει. Πρέπει να επιστρέψει στο ΙΚΑ ποσό 1600 ευρώ. Δηλώνει οικονομική αδυναμία, επειδή είναι άνεργος. Υποστήριξε ότι δεν έκανε ούτε καν διακανονισμό του ποσού, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα. Δήλωσε ότι θα επιστρέψει το ποσό, μόλις βρει χρήματα. Είπε μάλιστα ότι ο θάνατος της μητέρας του δηλώθηκε αμέσως στο ΙΚΑ, το οποίο του οφείλει δαπάνες έξι μηνών για τη χρήση οξυγόνου, όσο η μητέρα του ήταν εν ζωή. Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς, έδωσε λοιπόν νέα αναβολή στη λήψη απόφασης για τον Ιανουάριο, προκειμένου το ποσό του χρέους να έχει ρυθμιστεί.

Διαβάστε επίσης