Αθώοι για τη χρήση αιγιαλού στο Παληό το Καλοκαίρι του 2020

 Αθώοι για τη χρήση αιγιαλού στο Παληό το Καλοκαίρι του 2020

 Στο Τριμελές Καβάλας δικάστηκαν χθες τρεις ίδιες υποθέσεις, όλες αφορούσαν το Καλοκαίρι του 2020.

Κατηγορούμενοι ήταν εκπρόσωποι τριών επιχειρήσεων στο Παληό, οι οποίες εκείνο το Καλοκαίρι δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια χρήσης αιγιαλού.  Δύο επιχειρήσεις εστίασης και μία και ξενοδοχείου.

Πρόκειται για τη γνωστή εκκρεμότητα όπου το Καλοκαίρι του 2020 οι δημοτικές υπηρεσίες είχαν καθυστερήσει στη διεκπεραίωση αυτών των αιτημάτων, παρά το ότι τα αιτήματα τα είχαν παραλάβει έγκαιρα. Κατόπιν τούτου δεν είχαν ενημερώσει σε σωστό χρόνο στην Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις παραλίες στο Παληό αλλά χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Κι ενώ η ευθύνη του προβλήματος ήταν του Δήμου Καβάλας και της αρμόδιας υπηρεσίας του, η αστυνομία έκανε ελέγχους βεβαιώνοντας παραβάσεις και επιβάλλοντας πρόστιμα. Δεν είχε αποδεχθεί το ιδιαίτερο της σεζόν κι έτσι έκανε τους ελέγχους σα να μην τρέχει τίποτα το διαφορετικό… Τα πρόστιμα πληρώθηκαν ή πληρώνονται. Υπήρξε και ποινικό μέρος. Που απασχόλησε το δικαστήριο χθες.

Υπήρξαν ισάριθμες αθωωτικές αποφάσεις. Εύκολα και γρήγορα. Μάρτυρας υπεράσπισης και στις τρεις υποθέσεις κατέθεσε ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Εξήγησε ότι το Καλοκαίρι του 2020 ήταν ιδιαίτερο και για τις υπηρεσίες του Δήμου λόγω της τηλεργασίας και γενικότερα των μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού. Καταθέτοντας ήταν ξεκάθαρος ότι οι υπηρεσίες του Δήμου καθυστέρησαν να προωθήσουν τα σχετικά αιτήματα στην Κτηματική υπηρεσία που εκδίδει τις απαραίτητες άδειες. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το σκεπτικό, πληροφορήθηκε ότι οι εταιρείες είχαν κάνει όλα όσα προβλέπονταν.

Υπολόγισε δε την καλή συνεργασία των εταιρειών με τις υπηρεσίες τα προηγούμενα Καλοκαίρια αλλά και το Καλοκαίρι φέτος.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας τότε έγιναν ακόμη και πρόωρα κι ενώ η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί.  Άσχετα αν τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ για λόγους που αφορούν το Δήμο Καβάλας. Αθωωτική πρόταση προς το δικαστήριο και στις τρεις υποθέσεις έκανε και ο Εισαγγελέας.

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού του 2020 η αντιπολίτευση του Δήμου Καβάλας (παράταξη Μ. Παπαδόπουλου) είχε θέσει το θέμα της καθυστέρησης έκδοσης αδειών από πλευράς της υπηρεσίας. Είχε αναφερθεί στο πρόβλημα που ανέκυπτε, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τότε ο Δήμος Καβάλας ήταν καθησυχαστικός, επιμένοντας ότι ακόμη κι αν γίνει δίκη θα υπάρξει αθωωτική απόφαση.

Τότε είχε υποσχεθεί συμπαράσταση στις επιχειρήσεις ως μάρτυρας υπεράσπισης ο κ. Μουριάδης. Έτσι στις χθεσινές δίκες είχε την ευκαιρία να τηρήσει την υπόσχεση του. Βέβαια υπήρξαν και πρόστιμα που δεν διαγράφονται με την αθωωτική απόφαση.

Διαβάστε επίσης