• 24 Απριλίου 2024,

Αθώος μετά από ταλαιπωρία δύο ετών!

 Αθώος μετά από ταλαιπωρία δύο ετών!

Ο πρώην δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Συνεδρίασε, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, εκδικάζοντας την υπόθεση του Κάμπινγκ Κεραμωτής στην οποία παραβρέθηκα, ως κατηγορούμενος. Κατήγορος, ήταν το Δασαρχείο Καβάλας, μετά από καταγγελία, των «γνωστών αγνώστων».

Το μεγάλο «παράπτωμα», στο οποίο υπέπεσα, ήταν η αντικατάσταση της περίφραξης, του κάμπινγκ στην Κεραμωτή, με σύρμα, στην περίοδο της θητείας μου, το οποίο ήταν κατεστραμμένο, λόγω της παλαιότητάς του. Το Δασαρχείο, ισχυριζόταν ότι η περιοχή θεωρείτο, αναδασωτέα με αποτέλεσμα να απαγορεύεται, κάθε είδους παρέμβαση. Το κάμπινγκ, είχε άδεια λειτουργίας, από το 1967 και ουδέποτε, υπήρξε κάποια όχληση ή διοικητική αποβολή από το Δασαρχείο τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Επιπλέον δεν υπήρξε, καμία εκχέρσωση φυτών ή κοπή δένδρων, Αντίθετα, στην θητεία μας, φυτέψαμε ογδόντα (80) πλατάνια. Επί θητείας μας προχωρήσαμε στη νόμιμη τακτοποίηση των κτισμάτων εντός του χώρου που ήταν αυθαίρετα. Από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας πήραμε την άδεια περιβαλλοντικών όρων για την λειτουργία του. Αθωωτική υπήρξε η απόφαση του Δικαστηρίου… Χαμένες εργατοώρες…. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου έστρωσε με άσφαλτο τους διαδρόμους εντός του κάμπινγκ…… Θα επιδείξει την ίδια ευαισθησία, το Δασαρχείο; Προστατεύοντας τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής; Τι υποκρισία; Τι απογοήτευση;».

Διαβάστε επίσης