• 15 Μαΐου 2024,

Αθώος ο πρώην πρόεδρος της Εγνατίας οδού και δύο πρώην αντιδήμαρχοι Νέστου

 Αθώος ο πρώην πρόεδρος της Εγνατίας οδού και δύο πρώην αντιδήμαρχοι Νέστου

Κατηγορούμενοι για υποβάθμιση περιβάλλοντος ήταν χθες στο Τριμελές Καβάλας δύο πρώην αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέστου (Γ. Μερμελέγκας και Γ. Καϊτατζόπουλος) μαζί με τρεις εργαζόμενους του ίδιου Δήμου (οδηγοί).

Αθωώθηκαν όλοι. Μετά από καταγγελία που έγινε το 2019, υπήρξε έλεγχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας σε περιοχή κοντά στη Χρυσούπολη. Εκεί μεταφέρονταν κομμένα κλαδιά, χόρτα κτλ.

Επειδή αυτό δεν προβλέπονταν, η υπηρεσία μετά από δύο αυτοψίες συνέταξε τη μηνυτήρια αναφορά. Εκπρόσωπος της κατέθεσε μάρτυρας στο δικαστήριο. Οι κατηγορούμενοι έπεισαν ότι όλα αυτά ήταν προσωρινά κι ότι ο χώρος έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Καϊτατζόπουλος αθωώθηκε με την έναρξη της διαδικασίας. Μιας και όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, για ίδια υπόθεση είχε επίσης αθωωθεί από το ίδιο δικαστήριο τον περασμένο Γενάρη. Η δίκη συνεχίστηκε με τους άλλους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν και αυτοί.


Ο πρώην πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Απόστολος Αντωνούδης ήταν κατηγορούμενος στο Μονομελές Καβάλας.

Υπόθεση του Γενάρη του 2019, μετά από αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας. Οικόπεδο στον κόμβο Γαληψού βρέθηκε να μην έχει συντηρηθεί ως προς τις αρχικές φυτεύσεις ενώ στο ίδιο οικόπεδο υπήρχαν και σκουπίδια.

Είχε με λίγα λόγια παραβιαστεί, αναφέρονταν στη δικογραφία, παραβίαση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. «Δεν ήταν αρμοδιότητα μας αλλά παρόλα αυτά τα καθαρίσαμε» δήλωσε στην αρχή της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο αθώωσε τον κ. Αντωνούδη.

Διαβάστε επίσης