• 25 Απριλίου 2024,

Αθώος πρώην τοξικομανής για κατοχή ενός γραμμαρίου χασίς- Καταδίκη για ρευματοκλοπή

 Αθώος πρώην τοξικομανής για κατοχή ενός γραμμαρίου χασίς- Καταδίκη για ρευματοκλοπή

Συνεδρίασε χθες το Μονομελές Καβάλας εκδικάζοντας ενδιαφέρουσες υποθέσεις που σχετίζονταν με συνηθισμένα περιστατικά για μια επαρχιακή πόλη και μια περιφερειακή ενότητα όπως αυτή της Καβάλας. Το δικαστήριο αθώωσε νεαρό πρώην τοξικομανή που ήταν κατηγορούμενος διότι το 2016 βρέθηκε να κατέχει ένα γραμμάριο χασίς. Στην απολογία του δήλωσε ότι κατά τους περισσότερους από δώδεκα τελευταίους μήνες είναι απόλυτα καθαρός. Έχει κόψει, όπως είπε, τα ναρκωτικά, τα χάπια και το ποτό. Εφαρμόζοντας σχετική διάταξη, το δικαστήριο τον αθώωσε.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε εκδίκαση υποθέσεως για χρέος προς τη ΔΕΗ εξαιτίας περιστατικού ρευματοκλοπής. Ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ κατέθεσε ότι το περιστατικό αφορά σε κατοικία της δημοτικής ενότητας Φιλίππων που εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχου τον Ιούνιο του 2015. Στο κουτί καταμέτρησης του ρεύματος δεν υπήρχαν καθόλου σφραγίδες, ενώ ο γεφυροσύνδεσμος της τάσης ήταν ανοικτός, σύμφωνα με την κατάθεση του εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται καθόλου η κατανάλωση.

Η υπηρεσία υπολόγισε ότι η ρευματοκλοπή εξελίσσονταν επί διετία με αποτέλεσμα να υπάρξει ζημία της ΔΕΗ ποσού 2.270 ευρώ. Το χρέος δεν τακτοποιήθηκε εμπρόθεσμα κι έτσι έχει ήδη αυξηθεί πέρα των 3.500 ευρώ. Κατηγορούμενη ήταν η μισθώτρια της κατοικίας που αρνήθηκε ότι προχώρησε σε παρέμβαση στο ρολόι. Ισχυρίστηκε ότι κατά το επίμαχο διάστημα της είχε γίνει έξωση επειδή δεν κατέβαλε τα ενοίκια ενώ για άλλη υπόθεση πάλι κατά το επίμαχο διάστημα ήταν προφυλακισμένη.

Στην απολογία της κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα ποιος άλλος μπορεί να προχώρησε σε παρέμβαση στο ρολόι της ΔΕΗ, εάν δεν το έπραξε η ίδια. Απάντησε αορίστως και γενικά δεν έπεισε το δικαστήριο. Με την πρόταση και του εισαγγελέα καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών που μετατράπηκε προς πέντε ευρώ ημερησίως. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

 

Διαβάστε επίσης